אוכל
אוכל

קיצ'רי עם טריק

מאכל הדגל של המטבח העיראקי - כאן בגרסה עדכנית וקלה להכנה שמתאימה לאמצע השבוע, עם יוגורט צונן שיאזן את התבלינים. ומה הטריק? נאמר רק שהוא קשור לחמאה, כך שזה בטוח טוב

|mako אוכל| פורסם07:10
קיצ'רי עם טריק (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.554reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • כוס אורז
  • שני שליש כוס עדשים כתומות
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • גזר, מגורר גס
  • חצי כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית פפריקה
  • כפית גדושה בהרט
  • כפית מלח
  • 3 כוסות מים רותחים

לטאץ' אחרון:

  • 20 גרם חמאה מומסת
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי כפית מלח

להגשה:

  • 2 גביעי יוגורט (טבעי או יווני)
  • עלי נענע, בצל ירוק ו/או כוסברה

אופן ההכנה:

1משרים את האורז והעדשים הכתומות במים למשך חצי שעה.

2בינתיים מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים את הבצל והגזר על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד להזהבה קלה.

3מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.

4מסננים את האורז והעדשים ומוסיפים לסיר. מטגנים דקה-שתיים ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.

5מערבבים חמאה מומסת עם שום כתוש ומלח ויוצקים על הקיצ'רי. מערבבים ומכסים לעוד 10 דקות.

* מגישים את הקיצ'רי בקעריות אישיות עם 2 כפות יוגורט ועשבי תיבול.

>> בפעם שעברה הכנו מג'דרה מטריפה עם פתיתים

>> עוד מתכונים עם יוגורט

>> אנחנו לא רוצים להלחיץ, אבל הנהמתכונים לראש השנה

תגיות:קיצ'רי
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il