אוכל
אוכל

מג'דרה מנצחת עם פתיתים

איך אתם אוהבים את המג'דרה שלכם? עם אורז או עם בורגול? כי מהיום זה הולך להשתנות: קבלו מתכון למג'דרה של עדשים ופתיתים - כן כן - שתוכיח לכם שלפעמים הכי פשוט הוא לגמרי הכי טעים

|mako אוכל| פורסם07:45
מג'דרה מנצחת עם פתיתים (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.2168reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • שני שליש כוס עדשים חומות
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 כוסות פתיתים
  • כפית גדושה כמון
  • כפית מלח

להגשה:

  • 2 גביעי יוגורט טבעי (200 גרם כל אחד)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • כפית זעתר

אופן ההכנה:

1מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים 15 דקות, עד לריכוך ראשוני. מסננים.

2מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא זהוב ויפה. מוציאים כשלושת רבעי מכמות הבצל.

3מוסיפים לסיר את העדשים והפתיתים ומטגנים יחד 3 דקות.

4מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ומתבלים בכמון ומלח. מכסים ומבשלים רבע שעה על להבה נמוכה. בודקים את מצב העדשים – אם הן עדיין לא התרככו מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים וממשיכים לבשל.

5לפני ההגשה מערבבים את היוגורט עם השום והזעתר. מגישים את המג'דרה עם תלולית של בצל מטוגן וקערית של רוטב יוגורט.

>> עוד מתכונים עם יוגורט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il