
פורטוקלופיטה (עוגת פילו עם יוגורט בסירופ) הדריםפורטוקל פירושו תפוז ביוונית, ופיטה פירושו מאפה. בשונה ממאפי פילו, שבדרך כלל מכינים בשכבות, כאן קורעים את העלים לפיסות ומערבבים עם בלילה שמבוססת על יוגורט. אופים, מצננים ואתם מסודרים עם קינוח לחג |
המצרכים :למאפה (תבנית פיירקס 20*30):
לסירופ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מערבבים בקערה את היוגורט, קליפת הלימון, הסוכר, הביצים, השמן, הווניל ואבקת האפייה עד לקבלת בלילה אחידה. 3קורעים את עלי הפילו לפיסות. מוסיפים לקערת הבלילה ומערבבים היטב. 4מעבירים את הבלילה לפיירקס משומן, מהדקים למפלס שווה ואופים כ-25-30 דקות עד שהכל זהוב יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. >> בפעם הקודמת הכנו פפוצקיה - חצילים ממולאים בפטה ויוגורט 5מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר קטן את הסוכר, המים והקליפות במשך 5 דקות מרגע הרתיחה עד לקבלת סירופ. 6יוצקים את הסירופ החם על העוגה הקרה ומשהים כחצי שעה עד שהסירופ נספג לפני שמחלקים למנות. מגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |