אוכל
אוכל

קציצות עדשים חריפות עם יוגורט

אל תטעו בקציצות האלה - הן נראות תמימות אבל בתוכן מסתתרת אש יוקדת ונפלאה. כמה טוב שיש את רוטב היוגורט הזה, שמרגיע קצת את הלשון בין ביס לביס

|mako אוכל| פורסם07:43
קציצות עדשים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:449reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • 2 כוסות עדשים ירוקות או כתומות (אנחנו השתמשנו בכתומות)
  • 1 בצל סגול גדול, חתוך גס
  • 3 שיני שום
  • 1 פלפל ירוק חריף, חתוך גס (ללא גרעינים)
  • חופן עלי אורגנו טריים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 שקית אבקת אפייה

לטיגון:

  • שמן זית

להגשה:

  • גביע יוגורט יווני
  • מיץ מלימון אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

אופן ההכנה:

1אם יש זמן משרים את העדשים לילה מראש. אם אין זמן, מבשלים את העדשים כרבע שעה בסיר עם מים עד לריכוך חלקי. מסננים ומצננים.

2מעבירים את העדשים ואת שאר מרכיבי הקציצות למעבד מזון. מרסקים בפולסים קצרים עד לקבלת מחית גסה.

3מחממים שמן ומטגנים קציצת ניסיון. טועמים ומתקנים את התיבול כך שיתאים לכם בדיוק.

4יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.

5מגישים עם יוגורט מתובל במיץ וקליפת לימון.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il