אוכל
אוכל

מאפינס שזיפים ויוגורט

מאפינס חלומיים עם שזיפים הודות לקיץ, ומרקם עשיר הודות ליוגורט. הכנו אותם תוך רבע שעה על השעון, הכנסנו לתנור ורגע לפני שהם יצאו דאגנו לקפה קר בכוס גבוהה עם קש. תעשו לעצמכם טובה ולכו בעקבותינו

|mako אוכל| פורסם11:12
מאפינס שזיפים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.291reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

ל-12 מאפינס:

  • 2 כוסות סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית תמצית וניל (או סוכר וניל)
  • 5 ביצים
  • 1 וחצי גביעי יוגורט יווני
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח, מעורבב עם כפית אבקת אפייה

למלית שזיפים:

  • 5 שזיפים פרוסים
  • מיץ וקליפה מחצי לימון
  • 2 כפות סוכר
  • קורט קינמון

תוספת:

  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס, מקמחים קלות ומנערים.

2מערבבים את השזיפים עם לימון, סוכר וקינמון.

3מקציפים את הסוכר והחמאה עם תמצית הווניל במיקסר לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עוד קצת, לקבלת קרם במרקם אחיד.

4מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את היוגורט והקמח המעורבב עם אבקת אפייה לסירוגין ומערבלים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5יוצקים את העיסה עד לשליש מגובה הכלים או השקעים, מוסיפים מהשזיפים, עוד עיסה ושוב שזיפים. אם רוצים מפזרים פיסטוקים מעל.

6אופים 35-30 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים יפה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל.

מאפינס יוגורט ושזיפיםמאפינס יוגורט ושזיפים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
תגיות:מאפינס
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il