
מאפינס שזיפים ויוגורטמאפינס חלומיים עם שזיפים הודות לקיץ, ומרקם עשיר הודות ליוגורט. הכנו אותם תוך רבע שעה על השעון, הכנסנו לתנור ורגע לפני שהם יצאו דאגנו לקפה קר בכוס גבוהה עם קש. תעשו לעצמכם טובה ולכו בעקבותינו![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (12 מנות):ל-12 מאפינס:
למלית שזיפים:
תוספת:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים של תבנית המאפינס, מקמחים קלות ומנערים. 2מערבבים את השזיפים עם לימון, סוכר וקינמון. 3מקציפים את הסוכר והחמאה עם תמצית הווניל במיקסר לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עוד קצת, לקבלת קרם במרקם אחיד. 4מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את היוגורט והקמח המעורבב עם אבקת אפייה לסירוגין ומערבלים כמה שפחות, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 5יוצקים את העיסה עד לשליש מגובה הכלים או השקעים, מוסיפים מהשזיפים, עוד עיסה ושוב שזיפים. אם רוצים מפזרים פיסטוקים מעל. 6אופים 35-30 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים יפה. מוציאים ומצננים 10 דקות לפחות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר מעל. מאפינס יוגורט ושזיפים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלתגיות:מאפינס ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |