אוכל
אוכל

פפוצקיה (חצילים ממולאים פטה ויוגורט)

יש לכם אורחים לכבוד החג? יש לכם חציל? יופי. רגע לפני שאתם קולים, חוצים ומפוצצים בטחינה - הכירו את הפפוצקיה: חצילים חצויים ממולאים בפטה ויוגורט שהם לא פחות ממעדן ודורשים פחות משעה. לא חלום?

|mako אוכל| פורסם14:50
Rating:4.7229reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 3 חצילים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

למלית:

  • 2 כפות חמאה
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 100 גרם פטה מפוררת
  • 100 גרם קשקבל מגוררת
  • 2 גביעי יוגורט יווני (240 גרם בסה״כ)
  • 2 ביצים
  • 1 כף נענע קצוצה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

חצילים ממולאים פטה ויוגורטחצילים ממולאים פטה ויוגורט|צילום: שני בריל

2חוצים את החצילים לאורכם, חורצים מעט את החלק הפנימי, משמנים, מתבלים ואופים כחצי שעה עד להזהבה.

3בינתיים מכינים את המלית: מאדים בצל קצוץ ושום בחמאה עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ ליצירת רביכה. יוצקים חלב, מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מצננים.

4מוסיפים את הגבינות, היוגורט, הביצים והנענע, ומערבבים.

5ממלאים ואופים יחד: מועכים את החלק הפנימי של החציל ליצירת חלל ריק למילוי. ממלאים בתערובת ומחזירים לתנור ל-10 דקות עד להשחמה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il