אוכל
אוכל

לחם תירס

הבריכה היא הבית השני שלנו בקיץ הנוכחי, אבל היא גם ידועה כמרעיבת ילדים בטוחה. בטח לכאלה ששוכחים לאכול, יוצאים מהמים ושואלים מה יש לטרוף. אז הנה, יש מה לטרוף, והוא טעים ומוכן בצ'יק. אפשר לחזור למים

|לא צויין שם מקור| פורסם07:37
לחם תירס - פרוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לאינגליש קייק גדולה או 12 מאפינס:

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כוס קמח תירס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס (240 מ״ל) חלב
  • 2 גביעי יוגורט יווני
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות חמאה מומסת (ועוד קצת לשימון)
  • 50 גרם קשקבל (או גבינה פיקנטית אחרת) מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-190 מעלות.

2מערבבים את כל חומרי הגלם היבשים בקערה.

3מערבבים את כל חומרי הגלם הרטובים בקערה נוספת.

4מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וללא גושי קמח.

5יוצקים לתבנית משומנת (או לתבנית שקעים משומנת).

6אופים כ-20-25 דקות לתבנית מאפינס או 35 דקות לתבנית רגילה - עד שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא יבש ונקי.

7מצננים ומגישים. הכי טעים לאכול את הלחם עם אבוקדו ופלפלים קלויים, ואם לא אוכלים אותו מיד מומלץ לקלות בטוסטר.

* רוצים לגוון? אפשר להוסיף לתערובת גם פלפל חריף, ואפילו לתבל בעשבי התיבול שאתם הכי אוהבים (עירית, תימין או אורגנו).

תגיות:לחם תירס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il