mako
פרסומת

הפרק הרביעי: מושיק ודובדבני בפריז, ואנחנו זוללים מוזלי

כשמדברים על יוגורט – אחת המנות שעולה אוטומטית לראש היא מוזלי: גרנולה ביתית טרייה וטובה, שמוגשת על הר של יוגורט קר עם פירות חתוכים (וחלילה לא משומרים). אם הייתם שואלים אותנו, לגמרי היינו מוכנים לעצור בזה. כל בוקר, למשך כל החיים. אבל למושיק רוט זה ממש לא הספיק

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

גם אתם נשארתם עם הטעם של המוזלי בפה? הנה לכם מתכון לגרנולה ביתית מנצחת. תוסיפו לו יוגורט (אנחנו הכי אוהבים את זה עם 3 אחוז), פירות חתוכים - ויאללה לזלול.

מתכון של עידית נרקיס כ"ץ:

המרכיבים:
500 גרם שיבולת שועל שלמה (לא אינסטנט)
120 גרם פקאן
120 גרם שבבי שקדים, או שקדים שלמים
120 גרם חמוציות מיובשות
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
רבע כוס שמן זית
בין חצי לשלושת רבעי כוס דבש, סילאן, סירופ מייפל או עירוב של שניים מהם
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות, רצוי על טורבו.

2. קוצצים גס את הפקאנים ואת החמוציות. אם משתמשים בשקדים שלמים עם קליפה, קוצצים גם אותם.

3. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה. מוסיפים את המלח ואת שמן הזית. מערבבים. מוסיפים סילאן, דבש או מייפל, מערבבים וטועמים. אם התערובת כולה לא מכוסה בחומרים הרטובים או שאתם מרגישים שהיא לא מתוקה מספיק – מוסיפים עוד מהממתיק הנבחר.

4. מעבירים לשתי תבניות גדולות המרופדות בנייר אפייה ומשטחים. אופים 20 דקות לגרנולה זהובה בהירה, או 25 דקות לגרנולה פריכה וכהה יותר.

5. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

* שומרים בקופסה אטומה.