אוכל
אוכל

ממרח עדשים כתומות

תשמעו לנו, את החומוס תשאירו לחומוסיות. בבית תנגבו ממרח עדשים כתומות עם טחינה, שמן זית וכמון - בריא, טעים ומוכן בכלום זמן. במצב רוח להשקיע? תנו עוד 5 דקות לתוספת פטריות וצנוברים

|mako אוכל| פורסם07:54
ממרח עדשים כתומות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5223reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך (שומרים כחצי כוס ממי הבישול)
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • כפית כמון

לתוספת הפטריות:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 5 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות
  • רבע כוס צנוברים
  • חצי כפית מלח
  • מעט עלי פטרוזיליה קצוצים, לקישוט

אופן ההכנה:

1במעבד מזון טוחנים את העדשים עם שאר המצרכים לעיסה חלקה יחסית. אם יש צורך מוסיפים קצת ממי הבישול.

2מעבירים לצלחת הגשה.

3מטגנים בשמן זית את קוביות הפטריות כ-4 דקות, ומוסיפים צנוברים ומלח. מסדרים במרכז ממרח העדשים ומקשטים בפטרוזיליה ומעט שמן זית.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il