מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פריטטה עם בצל, אפונה וגזר

רוצים לשדרג את החביתה השגרתית של הילדים לארוחת הערב? עצה שלנו: הוסיפו לה ירקות שכולם אוהבים, פזרו קצתגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)והפכו אותה בקלות רבה לפריטטה מפוארת

|mako אוכל| פורסם07:07
פריטטה עם בצל, אפונה וגזר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כפות שמן קנולה
  • בצל, קצוץ
  • 5 ביצים
  • רבע כוס שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • גזר, מגורר
  • כוס אפונה מוקפאת, חלוטה במים רותחים ומסוננת
  • שליש כוסגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)צהובה מגוררת או גבינת קשקבל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מחממים שמן במחבת עם שוליים המתאימה גם לאפייה בתנור. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך קל, כ-3 דקות.

3טורפים בקערה את הביצים, השמנת, המלח והפלפל ומוסיפים גזר ושלושת רבעי כוס אפונה.

4יוצקים את הבלילה למחבת ומפזרים את יתרת האפונה.

5מטגנים עד שתחתית הפריטטה והשוליים מתייצבים.

6מפזרים את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), מעבירים לתנור ואופים 7-8 דקות, עד שהפריטטה יציבה וזהובה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il