אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

שקשוקה

במתכון הכי טוב שאנחנו מכירים לשקשוקה לא משתמשים בבצל. במה כן משתמשים? עגבניות, קצת רסק, שום, פלפלים חריפים ומתוקים שקולים על הכיריים, פפריקה, קימל, פלפל ומלח. את הביצים תבשלו לרמה שאתם הכי אוהבים

|mako אוכל| פורסם12:29
המתכון הכי טוב שלי: שקשוקה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.2692reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

בעולם אידיאלי היינו מכינים שקשוקה רק ממטבוחה, אבל במציאות מכינים תבשיל מהיר של עגבניות ופלפלים בשמן זית, עם הרבה שום ופלפל חריף. קיצור הדרך הוא בשימוש בשימורי עגבניות במצבים שונים – מרוסקות, שלמות וגם רסק.

עגבניות: הכי טעימות שיש,ואם אין טעימות טריות – עגבניות משומרות מאיטליה ייתנו יופי של תוצאה. צריך לבשל אותן ולאזן את הטעמים שלהן עד ליצירת רוטב טעים. פטנט לאיזון החמיצות: מוסיפים קורט סודה לשתייה. רק היזהרו לא לשטח את טעמן של העגבניות.

פלפלים:מתוקים וחריפים, אלא אם אתם ממש לא בעניין של חריף.

שמן:באורגינל משתמשים בשמן רגיל, אבל אני מעדיפה להשתמש בשמן זית, בגלל הטעם.

שום:הרבה!

המצרכים :

ל-4 מנות

  • רבע-שליש כוס שמן
  • 4 שיני שום, קצוצות גס
  • 1 קופסה שימורי עגבניות שלמות וקלופות
  • 1 קופסה שימורי עגבניות קצוצות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • קורט קימל (כרוויה)
  • פלפל שחור
  • מלח
  • 1-2 פלפלים מתוקים
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 4 ביצים
  • פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת עמוקה עם שמן ושום ומערבבים. מוסיפים את העגבניות השלמות עם המיץ שלהן. מכסים ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות ונמסות בשמן. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק, פפריקה, קימל, פלפל ומלח.

2במקביל, קולים את שני סוגי הפלפלים על להבת הכיריים או מטגנים עד שהקליפה מתרוממת. מסירים אותה, מסלקים את הגבעולים והגרעינים, קוצצים ומצרפים לעגבניות שבמחבת.

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

>> לבלוג של אורלי -סיר פלא

3מבשלים עם כיסוי חלקי (הכי טוב מכסה מחורר שמאפשר לנוזלים להתאדות בלי להשפריץ) על אש נמוכה חצי שעה בבעבוע עדיין, תוך כדי ערבוב, עד שכל הנוזלים מתאדים ונשארת רק מחית עגבניות סמיכה שמעליה צף שמן.

4טועמים ומתקנים תיבול. אם חסרה מתיקות מוסיפים מעט סוכר. כשהתבשיל מושלם מוסיפים את הביצים ומבשלים איך שאוהבים, עם או בלי מכסה. מגישים עם לחם.

המתכון הכי טוב שלי: שקשוקהלא לשכוח להגיש לחם ליד|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
תגיות:שקשוקה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il