
פלפלים ממולאיםסיר שמח וצבעוני של פלפלים ממולאים, כזה שנפגוש בכיף ללאנץ' בכל יום נתון, עם מלית אורז מתובלת עדין עדין (כדי שגם הילדים יאהבו) ורוטב סמיך שמגן על הפלפלים מפני התייבשות. דורש קצת עבודה, אבל שווה כל רגע![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
ממולאים תמיד נותנים תחושה של בית. אמנם יש השקעה בהכנה שלהם, אבל היא כל כך משתלמת. מה שמבדיל בין הממולאים של המטבחים השונים הוא התיבול. במהלך השנים הבנתי שרוב האנשים (והילדים במיוחד) אוהבים את הממולאים הבלקניים שאין בהם תיבול דומיננטי מעבר לפפריקה, מלח ופלפל. את מרכז הבמה תופסים הטעמים של הבשר והירקות, שנספגים היטב גם באורז. * השיטה שלי היא לטגן מעט את חומרי המלית עם התבלינים לפני המילוי. זה מבטיח פיזור טוב של הטעם וגם שמירה מפני היווצרות עיסת אורז. * חשוב למלא עד שלושה רבעים מנפח הפלפל ולא יותר, כדי לתת לאורז מקום והזדמנות לתפוח בבישול. * את הפלפלים הממולאים מסדרים בסיר בשכבה אחת ובצפיפות, כדי שייתמכו זה בזה ולא יאבדו את צורתם. * האויב הגדול של הממולאים הוא היובש. כשאין מספיק נוזלים בסיר והאורז סופח אליו את הכל, חייבים להוסיף עוד נוזלים תוך כדי בישול. לכן מומלץ גם לצקת נוזלים מהרוטב לתוך הפלפלים פעמיים-שלוש במהלך הבישול. * אם אתם אוהבים את האוכל מרוכז ושחום, כמו חמין, אתם מוזמנים לתת לממולאים מכת חום אחרונה בתנור (כמו בתמונה). המצרכים (8 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את האורז ומטגנים יחד עד שהגרגירים נעשים לבנים. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בכף עץ. 2מוסיפים עגבנייה, פפריקה, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים. מכסים ומכבים את האש. 3מערבבים את חומרי הרוטב בסיר רחב שיכיל את הממולאים. מוסיפים למלית 2-3 כפות מהרוטב כדי שירטיב אותה מעט. 4חותכים את החלק העליון של הפלפלים וממלאים אותם במלית עד לשלושה רבעים מנפחם. מכסים בכיפת הפלפל שחתכנו ומסדרים בסיר בשכבה אחת בתוך הרוטב. 5מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-40 דקות או עד שהממולאים מוכנים והאורז רך. אחרי חצי שעה מציצים ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים כדי שהממולאים לא יתייבשו. תגיות:ממולאים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |