מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

סלט קינואה הכי טעים שיש

אנחנו יודעים, חלקכם לא ממש מתחברים לקינואה, אבל האמת? חבל. מדובר באופציה נהדרת, שדורשת אותו זמן הכנה כמו אורז ויכולה להיות בסיס נהדר לסלטים ותבשילים. הפעם אנחנו עם סלט סופר מרענן וכיפי שהוא ארוחה שלמה

|mako אוכל| פורסם07:00

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

זה לא סוד שהרבה אנשים לא אוהבים קינואה.בינינו זהו חומר גלם שזכה להיכנס לתפריט בזכות הרבה יחסי ציבור, אופנה אמריקאית והעובדה שהרבה אנשים מתנזרים מחיטה. אבל אם כבר אוכלים קינואה (שהיא באמת בריאה ומזינה), אז כדאי גם שתהיה טעימה, לא?

את הקינואה מבשלים כמו אורז.מתחילים באידוי במעט שמן ומוסיפים מים רותחים ביחס של 1:2. לחלופין אפשר לבשל כמו פסטה: בסיר עם הרבה מי מלח רותחים עד לריכוך. מקררים לחלוטין, כדי שהחומרים הטריים שמתווספים לסלט לא יאבדו פריכות ורעננות במפגש עם הגרגירים החמים.

האם יש לשטוף את הקינואה לפני ההכנה?יש הטוענים ששטיפה הגונה מעדנת את טעמה של הקינואה. אם בוחרים לשטוף - חשוב לסנן אותה היטב לפני הכניסה לסיר החם.

מוסיפים ירקות ארומטיים (בצל), פריכים (מלפפונים) וטעימים (עגבניות). כמובן שאפשר תמיד ללכת על הז'אנר השחוק של מלא פירות מיובשים ואגוזים. ממש ברגע האחרון, לפני ההגשה, מוסיפים עשבי תיבול, שמן זית ומיץ לימון, שיעניקו לסלט רעננות.

המצרכים (3 מנות):

לקינואה:

  • 1 כוס קינואה (אפשר מיקס חום-לבן)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים
  • מלח

לסלט:

  • 2 מלפפונים
  • 10 עגבניות שרי, פרוסות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • רבע פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • חופן עלי נענע
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1שוטפים את הקינואה ומסננים היטב (לא חובה).

>>מתכונים לפסח

>> לבלוג של אורלי -סיר פלא

2מאדים את הקינואה בסיר עם שמן זית כ-3 דקות. מוסיפים מים ומלח ומבשלים רבע שעה עד לריכוך. מצננים לחלוטין.

3מערבבים את חומרי הסלט עם הקינואה המבושלת ומתבלים במיץ לימון ושמן זית.

* הסלט נהדר עם מעט יוגורט בצד או מעל.

סלט קינואהסלט קינואה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שאלות תשובות

האם ניתן להכין את הסלט מראש?

את הקינואה עצמה אין בעיה לבשל אפילו יומיים-שלושה מראש, אבל את הירקות החיים כדאי להוסיף רק לקראת ההגשה. את התיבול מוסיפים רק בהגשה עצמה.

תגיות:קינואה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il