
סלט קינואה הכי טעים שישאנחנו יודעים, חלקכם לא ממש מתחברים לקינואה, אבל האמת? חבל. מדובר באופציה נהדרת, שדורשת אותו זמן הכנה כמו אורז ויכולה להיות בסיס נהדר לסלטים ותבשילים. הפעם אנחנו עם סלט סופר מרענן וכיפי שהוא ארוחה שלמה |
זה לא סוד שהרבה אנשים לא אוהבים קינואה.בינינו זהו חומר גלם שזכה להיכנס לתפריט בזכות הרבה יחסי ציבור, אופנה אמריקאית והעובדה שהרבה אנשים מתנזרים מחיטה. אבל אם כבר אוכלים קינואה (שהיא באמת בריאה ומזינה), אז כדאי גם שתהיה טעימה, לא? את הקינואה מבשלים כמו אורז.מתחילים באידוי במעט שמן ומוסיפים מים רותחים ביחס של 1:2. לחלופין אפשר לבשל כמו פסטה: בסיר עם הרבה מי מלח רותחים עד לריכוך. מקררים לחלוטין, כדי שהחומרים הטריים שמתווספים לסלט לא יאבדו פריכות ורעננות במפגש עם הגרגירים החמים. האם יש לשטוף את הקינואה לפני ההכנה?יש הטוענים ששטיפה הגונה מעדנת את טעמה של הקינואה. אם בוחרים לשטוף - חשוב לסנן אותה היטב לפני הכניסה לסיר החם. מוסיפים ירקות ארומטיים (בצל), פריכים (מלפפונים) וטעימים (עגבניות). כמובן שאפשר תמיד ללכת על הז'אנר השחוק של מלא פירות מיובשים ואגוזים. ממש ברגע האחרון, לפני ההגשה, מוסיפים עשבי תיבול, שמן זית ומיץ לימון, שיעניקו לסלט רעננות. המצרכים (3 מנות):לקינואה:
לסלט:
אופן ההכנה:1שוטפים את הקינואה ומסננים היטב (לא חובה). >> לבלוג של אורלי -סיר פלא 2מאדים את הקינואה בסיר עם שמן זית כ-3 דקות. מוסיפים מים ומלח ומבשלים רבע שעה עד לריכוך. מצננים לחלוטין. 3מערבבים את חומרי הסלט עם הקינואה המבושלת ומתבלים במיץ לימון ושמן זית. * הסלט נהדר עם מעט יוגורט בצד או מעל. סלט קינואה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכלשאלות תשובותהאם ניתן להכין את הסלט מראש? את הקינואה עצמה אין בעיה לבשל אפילו יומיים-שלושה מראש, אבל את הירקות החיים כדאי להוסיף רק לקראת ההגשה. את התיבול מוסיפים רק בהגשה עצמה. תגיות:קינואה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |