מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

פולנטה

הפולנטה היא דייסת קמח תירס גבינתית ורכה, שמתיישבת בבטן כמו שמיכת פוך נעימה ומזכירה כמה כיף שהחורף מתקרב. באיטליה מכינים אותה לפעמים רק מתירס טרי, ההמלצה שלנו היא לשלב גם וגם

|mako אוכל| פורסם07:05
פולנטה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

פולנטה היא דייסת קמח תירס טחון עמוסת אומאמי, מהמטבח האיטלקי וכן, גם הרומני (מי אמר ממליגה?). האיטלקים מפנקים את קמח התירס בחלב ואפילו בשמנת, ואילו הרומנים מסתפקים במים. הוספת התירס הטרי היא ממש לא חובה (אצל האיטלקים יש פולנטה מקמח ויש פולנטה מתירס טרי) אבל היא משדרגת את המנה מאוד ולכן מומלצת.

קמח תירס לפולנטה. חשוב להבין עם מי יש לכם עסק. יש פולנטה מהירה להכנה ויש כזאת שתצריך יותר נוזלים ויותר זמן בישול, ממש כמו שיבולת שועל (לעומת קוואקר). שימו לב, בשוק נמכר לעיתים קמח תירס שהוא ממש אבקה והוא לא מתאים להכנת פולנטה.

נוזלים. זה יכול להיות מים, מרק, חלב, שמנת מתוקה או שילוב בין כמה מהם.

היחסבין נוזל לקמח תירס הוא מינימום 1:3 לטובת הנוזל, ובקמח ארטיזנלי גס יכול לעלות אפילו עד 1:6.

תיבול. קודם כל מלח. אפשר גם פלפל לבן, עשבי תיבול, חמאה וגבינות ארומטיות.

הסוד הוא בערבוב. אם לא תבחשו גרגירי הקמח לא ייטמעו בנוזל, יהפכו לגושים, והמרקם לא יהיה חלק וקרמי.

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס קמח תירס טחון להכנת פולנטה (פיורטו)
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס גרגירי תירס טרי (לא חובה)
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות פרמזן מגוררת דק
  • מלח

למרקם קרמי במיוחד (לא חובה):

  • רבע כוס שמנת מתוקה

להגשה:

  • שבבי פרמזן
  • פטריות מוקפצות, בצל מטוגן, ראגו עדשים או עלי מרווה פריכים (כמו בתמונה)

אופן ההכנה:

1מחממים את החלב והמים בקלחת או בסיר קטן. כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס תוך כדי פיזור על פני הנוזל בצורה הדרגתית, ומערבבים מיד בעזרת מטרפה כדי להימנע מהיווצרות גושים. מוסיפים גרגרי תירס ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם סמיך.

פולנטה - המתכון הכי טוב שלי פולנטה - המתכון הכי טוב שלי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

2מוסיפים חמאה, פרמזן ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

3אם רוצים לעדן את המרקם עוד יותר מוסיפים שמנת מתוקה. זה לא חובה.

4מגישים בצלחת עמוקה עם שבבי פרמזן, או אחת התוספות המוצעות האחרות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il