
פולנטההפולנטה היא דייסת קמח תירס גבינתית ורכה, שמתיישבת בבטן כמו שמיכת פוך נעימה ומזכירה כמה כיף שהחורף מתקרב. באיטליה מכינים אותה לפעמים רק מתירס טרי, ההמלצה שלנו היא לשלב גם וגם![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
פולנטה היא דייסת קמח תירס טחון עמוסת אומאמי, מהמטבח האיטלקי וכן, גם הרומני (מי אמר ממליגה?). האיטלקים מפנקים את קמח התירס בחלב ואפילו בשמנת, ואילו הרומנים מסתפקים במים. הוספת התירס הטרי היא ממש לא חובה (אצל האיטלקים יש פולנטה מקמח ויש פולנטה מתירס טרי) אבל היא משדרגת את המנה מאוד ולכן מומלצת. קמח תירס לפולנטה. חשוב להבין עם מי יש לכם עסק. יש פולנטה מהירה להכנה ויש כזאת שתצריך יותר נוזלים ויותר זמן בישול, ממש כמו שיבולת שועל (לעומת קוואקר). שימו לב, בשוק נמכר לעיתים קמח תירס שהוא ממש אבקה והוא לא מתאים להכנת פולנטה. נוזלים. זה יכול להיות מים, מרק, חלב, שמנת מתוקה או שילוב בין כמה מהם. היחסבין נוזל לקמח תירס הוא מינימום 1:3 לטובת הנוזל, ובקמח ארטיזנלי גס יכול לעלות אפילו עד 1:6. תיבול. קודם כל מלח. אפשר גם פלפל לבן, עשבי תיבול, חמאה וגבינות ארומטיות. הסוד הוא בערבוב. אם לא תבחשו גרגירי הקמח לא ייטמעו בנוזל, יהפכו לגושים, והמרקם לא יהיה חלק וקרמי. המצרכים (4 מנות):
למרקם קרמי במיוחד (לא חובה):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים את החלב והמים בקלחת או בסיר קטן. כשמגיעים לרתיחה מוסיפים את קמח התירס תוך כדי פיזור על פני הנוזל בצורה הדרגתית, ומערבבים מיד בעזרת מטרפה כדי להימנע מהיווצרות גושים. מוסיפים גרגרי תירס ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב עד שמתקבל מרקם סמיך. פולנטה - המתכון הכי טוב שלי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל2מוסיפים חמאה, פרמזן ומלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. 3אם רוצים לעדן את המרקם עוד יותר מוסיפים שמנת מתוקה. זה לא חובה. 4מגישים בצלחת עמוקה עם שבבי פרמזן, או אחת התוספות המוצעות האחרות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |