
קניש (קנישעס) פטריותכמעט לכל עדה יש את הקנישעס שלה, רק שאצלן זה בלי ה-ע' של היידיש. שורה תחתונה, אנחנו מוכנים שתכינו אילו קנישעס שאתם רוצים ובלבד שתכינו, כי פטריות במעטפת פירה מטוגן זה משהו שטעים בכל שפה ובכל עדה שהיא![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
הקניש הוא אחד המאכלים הנפוצים ביותר בעדות השונות, ממזרח אירופה ועד צפון אפריקה. לכל עדה יש גרסה משלה ושם משלה - בנטש, בסטיל (או פסטל) וקובה תפוח אדמה של פסח. השינוי טמון בתיבול של המלית, אבל האמת היא שכולן טעימות. כי בינינו, מה כבר יכול להיות רע בתפוחי אדמה מטוגנים? המעטפתמבוססת על תפוחי אדמה מבושלים וקרים, מעוכים למחית פירה אחידה, מחוזקת בקמח ולפעמים מעט שומן. פטנט חשוב: מוסיפים למלית 2 כפות ממחית תפוחי אדמה כדי שהיא תיטמע בה היטב. הציפוי: חשוב לטבול את הכדורים בקמח ובביצה ליצירת המראה האחיד, החלק והזהוב. לא להתבלבלעם לחמניות קנישס מבצק שמרים או רולדות מבצק שק״ם, שניהם במלית תפוחי אדמה. המצרכים :למעטפת (20-24 יחידות):
למלית:
לציפוי ולטיגון:
אופן ההכנה:1מבשליםאת תפוחי אדמה בסיר עם מי מלח עד לריכוך. מסננים ומצננים כשעה. 2למלית הפטריות:ממיסים את החמאה עם השמן במחבת, מוציאים 2 כפות שומן ונשמור לטובת תפוחי האדמה. מוסיפים בצל ופטריות ומטגנים יחד 4-5 דקות או עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומצננים. 3מכינים את המעטפת:מועכים את תפוחי האדמה לקבלת מחית פירה חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח ומתבלים במלח ופלפל. קנישים (קנישעס)|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל4מוסיפים 2 כפות מהפירה למלית ומערבבים. 5יוצרים כדורים מהפירה. משטחים כל כדור, מניחים כפית מלית במרכז וסוגרים חזרה לכדור. 6מטגנים:מחממים מחבת עם שמן. טובלים את הכדורים בקמח ואז בביצים הטרופות ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |