אוכל
אוכל

סלט אטריות שעועית

סלט אטריות שעועית עם ירקות, בוטנים וגרגירי רימון ברוטב צ'ילי, שבתוספת קטנה של עוף יכול בקלות לתפקד על תקן מנה עיקרית. מנה מרעננת, בריאה, צבעונית ומפוצצת טעמים - באמת בכלום עבודה

|mako אוכל| פורסם07:01
סלט אטריות (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
צילום: רחלי קרוט, mako אוכל
Rating:4.2106reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 חבילה אטריות שעועית
  • 2 גזרים שטופים (אין צורך לקלוף)
  • 6 צנוניות, שטופות היטב
  • 4-5 ענפי בצל ירוק, כולל החלק הלבן
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צ'ילי אדום טרי
  • רבע כרוב סגול או לבן, שטוף
  • שלושת רבעי כוס בוטנים קלויים
  • גרגירים מחצי רימון

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כפית כוסברה יבשה
  • חצי כפית פלפל ארבע העונות גרוס
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית שמן שומשום
  • מיץ מחצי לימון (אם אין בו הרבה מיץ, אפשר גם מלימון שלם)
  • כף דבש
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1שמים את האטריות בקערה רחבה ושופכים מים רותחים עד כיסוי. סוגרים במכסה או צלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך 10-15 דקות.

2בינתיים מכינים את הסלט: מגררים את הגזר בפומפייה או במעבד מזון לגפרורים דקים. חותכים את הצנוניות לפרוסות דקות מאוד. פורסים את הבצל והצ'ילי לטבעות דקות מאוד, קוצצים את הכוסברה וחותכים את הכרוב לרצועות דקות.

3קוצצים גס את הבוטנים.

4מערבבים בכוס או בקערה את כל מצרכי הרוטב.

5מסננים את האטריות ומוסיפים את כל הירקות, הבוטנים וגרגירי הרימון.

6מזלפים את הרוטב ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר.

הערות ושדרוגים:

* לגרסה טבעונית ממירים את הדבש בסילאן או מייפל.

* במקום אטריות שעועית ניתן להשתמש באטריות אורז (שימו לב שצריך לבשל אותן לפי ההוראות על האריזה).

* רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לסלט צרור עלי נענע קצוצים גס.

* רוצים להפוך את הסלט למנה עיקרית? מוסיפים חצי קילו עוף טחון, צרוב היטב על מחבת ומפורר רק חלקית, ומערבבים עם שאר המצרכים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il