
בצל ממולאבצלים ממולאים בבשר ואורז עם אגוז מוסקט וציפורן, שמקבלים אקסטרה טעם ועסיסיות כשהם מתבשלים ברוטב עגבניות וקינמון. מדובר בסיר שכולו תענוג, ככה שאם אתם מחפשים ממולאים ששווים את ההשקעה - נראה לנו שמצאתםרחלי קרוט|mako אוכל| פורסם11/11/2107:00 ![]() צילום: רחלי קרוט, mako אוכל |
המצרכים :
לרוטב ולתחתית:
אופן ההכנה:1קולפים את הבצלים ויוצרים חתך מהחלק החיצוני של הבצל עד לאמצע. מקלפים את גלדי הבצל כך שיווצרו לכם לפחות 3-4 גלדים מכל בצל. אם קשה לכם לשחרר את גלדי הבצל אפשר להניח את הבצלים בקערה עם מים רותחים, להמתין כמה דקות ולנסות שוב. את החלקים הפנימיים של הבצל וגלדי בצל שנקרעו מניחים בצד. 2מעבירים את גלדי הבצל לקערה גדולה עם מים רותחים ומניחים להם להתרכך מעט (לפחות 10 דקות ואפשר גם למשך הלילה על השיש). 3קוצצים דק את הבצל שנותר מהקילוף (החלק הפנימי וגלדים שנקרעו) ומעבירים לקערה גדולה. 4קוצצים רק את השום. 5מוסיפים לבצלים הקצוצים בשר בקר טחון, שן שום קצוצה דק, תבלינים, אורז ופטרוזיליה. מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת הומוגנית. מעבירים לשקית ושומרים במקרר במשך חצי שעה. 6מוציאים את גלדי הבצל מהמים וממלאים בתערובת הבשר. מגלגלים את שכבת הבצל סביב עצמה ומניחים, כשהחלק שסוגר את הבצל כלפי מטה, על צלחת גדולה. 7בסיר רחב ושטוח מזלפים שמן זית ומניחים את פרוסות העגבנייה על כל החלק התחתון של הסיר. אם העגבניות קטנות או שהסיר יותר גדול אפשר כמובן להשתמש בעוד עגבנייה. 8מניחים מעל העגבניות את הבצלים הממולאים, כמה שיותר צמוד כדי שלא יפתחו, כשהחלק שסוגר את הבצל כלפי מטה. 9מערבבים בקערה קטנה מים רותחים, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ופפריקה ומזלפים את כל הרוטב על הבצלים. 10שוברים את מקלות הקינמון ל-2 ומניחים בין הבצלים. 11מבשלים עם מכסה כמעט סגור (שיכסה שלושת רבעי סיר) במשך חצי שעה ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות להמשך אפייה של 40 דקות או עד שהבצלים רכים והאורז מוכן. מומלץ להשקות מדי פעם את הבצלים ברוטב שנוצר בתחתית הסיר. תגיות:בצל ממולא ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |