
מעקודה של פולהפסח הזה אנחנו חוגגים עם מעקודה חדשה ואחרת: עם פול ירוק (אל תדאגו, אף אחד לא מצפה מכם לקלף אותם לבד), ביצים ותבלינים שעושים את ההבדל![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1מטגנים את השום חצי דקה, מוסיפים את הפול ומאדים 2-3 דקות על אש גבוהה. 2יוצקים מים רותחים עד לכיסוי הפול, ככוס וחצי. 3מוסיפים אבקת מרק, כורכום, מלח, פלפל וסוכר. 4מבשלים כ-15 דקות, עד שהפול מתרכך, ומסננים (משאירים מעט מהנוזלים). מעבירים לקערה ומצננים 5 דקות. 5טורפים 6 ביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור (זכרו שהפול כבר מתובל). 6מכסים תחתית של סיר בשמן ומטלטלים אותו קלות כך שגם הדפנות יהיו משומנות (אפשר להיעזר באצבעות). 7מחממים את הסיר על הכיריים. 8מוסיפים את הפול המסונן לביצים המקושקשות ומערבבים. הביצים צריכות לכסות את הפול – אם הן לא מכסות, טורפים את הביצה השביעית ומוסיפים. 9כשהשמן חם מכניסים לסיר את התערובת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה. 10מעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות. אופים עד הזהבה (כחצי שעה), הופכים על צלחת ומגישים. תגיות:מעקודה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |