אוכל
אוכל

פילה סלמון במייפל וחרדל עם קראסט פיסטוקים

המנה הזו אולי צועקת מישלן, אבל תכלס היא דורשת חצי שעה עבודה גג - אם אתם קוראים ללערבב כמה דברים ולהכניס לתנור עבודה. פראייר מי שלא מכין כזה לחג

|mako אוכל| פורסם07:15
פילה סלמון עם קראסט פיסטוקים (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
צילום: רחלי קרוט, mako אוכל
Rating:4.5153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • קילו פילה סלמון טרי, נקי מעצמות (עם העור)
  • 5 כפות מייפל
  • 3 כפיות חרדל
  • חצי כפית פלפל ארבע העונות
  • חצי כפית מלח ים
  • כפית שמן זית

לקראסט פיסטוקים:

  • שלושת רבעי כוס פיסטוקים, טבעיים קלופים
  • חצי צרור עירית
  • חצי כפית תיבול דג

אופן ההכנה:

1חותכים את הסלמון לפרוסות בעובי 4-5 ס"מ.

2בקערה מערבבים מייפל, חרדל, פלפל ומלח ושמן זית.

3מכניסים את פרוסות הסלמון לקערה עם המרינדה ומערבבים בעדינות עד שהסלמון מצופה היטב מכל הכיוונים. מניחים לסלמון לספוג מטעמי המרינדה במשך רבע שעה או לילה שלם עטוף בניילון נצמד.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5בינתיים קוצצים גס את הפיסטוקים וחותכים את העירית לטבעות דקות. מערבבים בקערה קטנה ומתבלים בתיבול דג.

6מוציאים את הסלמון מהמרינדה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, כשהחלק עם העור כלפיי מטה.

7מדביקים את תערובת הפיסטוקים על החלק העליון של הסלמון ואופים בתנור במשך 10-15 דקות, תלוי במידת העשייה האהובה עליכם.

תגיות:סלמון
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il