אוכל
אוכל

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים

רוצים להרשים בארוחת החג, אבל לעשות את זה באמת וכמו שצריך? הכינו את המנה העיקרית הזו, שיש בה גם עוף, גם בקר, גם ירקות וגם טעם לא מהעולם הזה. או במילה אחת: וואו!

|mako אוכל| פורסם08:53
רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.6132reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למילוי:

  • בצל
  • 2 כפות שמן
  • חצי קילו בשר טחון
  • חזה עוף אחד, פרוס וקצוץ לקוביות
  • חצי כוס צנוברים
  • קופסת פטריות, קצוצות
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • כפית תיבול לפרגיות
  • חצי כפית פפריקה הונגרית מתוקה
  • רבע כפית תיבול על האש
  • פטרוזיליה קצוצה (אם אין, אפשר להשתמש ביבשה)

לעוף:

  • 6 רבעי עוף, ללא העצם
  • 3 בצלים, פרוסים
  • קופסה של פטריות, קצוצה לקוביות
  • שומשום (לא חובה)

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות שמן קנולה
  • כף תיבול לגריל עוף
  • חצי כפית תיבול לפרגיות
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • רבע כפית אבקת שום

אופן ההכנה:

1קוצצים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, קוביות חזה העוף והפטריות וממשיכים לערבב.

2כשכל הבשר הטחון משנה את צבעו מוסיפים את הצנוברים. מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט, תיבול לפרגיות, פפריקה ותיבול על האש ומערבבים היטב.

3ממלאים כל רבע עוף בשישית מהמילוי. סוגרים ומניחים על תבנית עם פרוסות הבצל.מילוי העוףשלב מילוי העוף|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

רבע עוף במילוי בשר, פטריות וצנוברים - פתוחוככה זה נראה פתוח|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4מערבבים את חומרי הרוטב ומברישים את רבעי העוף. מפזרים פטרוזיליה ושומשום, אם רוצים. שופכים את שארית הרוטב לתבנית ומכסים היטב בנייר כסף.

5מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו וצולים שעה.

6מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור ל-5 דקות אחרונות.

>> לעוד מתכונים צבעוניים ונהדרים

>> והנה מתכונים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il