אוכל
אוכל

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים

לא ברור למה - אבל יש אנשים שמעדיפים עוגיות בריאות, עם שיבולת שועל ובלי טיפת שוקולד, על עוגת קומות מפוארת. לטובת אותם אנשים, מצאנו דרך להכין עוגיות שיבולת שועל מעולות

|mako אוכל| פורסם06:12
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.5338reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

בשבוע שעבר החצי חגג את יום הולדתו.בשנה שעברהכבר סיפרתי כמה הוא ואני שונים. בעוד שליום הולדתי לפני כחודש הכנתיעוגת שש שכבותעשירה וגרנדיוזית, החצי העדיף לחגוג את יום הולדתו בצורה צנועה הרבה יותר, ובעיקר עם הרבה פחות סוכר. לבקשתו הכנתי עוגיות שיבולת שועל ללא אף טיפה של שוקולד (אוף...) ועם צימוקים כהים.

התבססתי על המתכון שלתומס קלרהאגדי, שגם עליו סיפרתי בעבר. קלר הוציא לפני כשנה ספר אפייה מרהיב ויפה בשם Bouchon Bakery, אך המתכונים שבו נוטים להיות דקדקניים במיוחד ועומדים על קוצו של גרם (74 גרם קמח, 1.3 גרם מלח וכו'). לצורך העניין פישטתי את המתכון שלו כך שיהיה נגיש וקל להכנה. התוצאה הייתה מצוינת - עוגיות פריכות, עשירות בשיבולת שועל עם מתיקות עדינה של צימוקים. העיקר שהחצי היה מרוצה.

המצרכים (25 מנות):

  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כף (7 גרם) קינמון טחון
  • 1.5 כפיות (7 גרם) סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר (סוכר דמררה)
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 2 כוסות (150 גרם) שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
  • 1 כוס (150 גרם) צימוקים כהים

אופן ההכנה:

1מנפים לקערה את הקמח (מטרת הניפוי לאוורר את הקמח), קינמון והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

2מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם שני סוגי הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומחית/תמצית וניל ומערבלים מעט. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג בבצק. במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שנוצר בצק אחיד.

3מוסיפים את שיבולת השועל ומערבלים עד לפיזור אחיד.

4לבסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבלים שוב קצרות. מעבירים את הבצק לקירור לכחצי שעה.

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים - מוסיפים את שיבולת השמוסיפים את שיבולת השועל|צילום: חן שוקרון, mako אוכלעוגיות שיבולת שועל וצימוקים - אחרי הערבולאחרי הצימוקים ואחרי הערבול|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה (או בידיים) יוצרים מהבצק כ-25 כדורים, ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים את הכדורים מעט בעזרת אצבעות כף היד.

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים - לפני האפייהלמקרר, ואז לתנור|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6אופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בבסיסן. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד 4 ימים.

עוגיות שיבולת שועל וצימוקים מוכנותגם זו דרך לחגוג יומולדת!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו בנופי פאי כמו בהודו

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il