מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגיות שוקולד ואגוזים

מוכנים ללכלך את הידיים בשוקולד? קבלו עוגיות מושלגות עם שוקולד, פיסטוקים ואגוזי לוז, עם ציפוי של המון המון אבקת סוכר. כיף להכין, כיף לאכול

|mako אוכל| פורסם08:26
עוגיות שוקולד ואגוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (45 מנות):

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
  • 1/2 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס (60 גרם) פיסטוקים קלויים קצוצים גס
  • 1/2 כוס (60 גרם) אגוזי לוז קצוצים גס
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לציפוי:

  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומערבלים שוב עד להטמעה מלאה. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לחצי שעה.

2מחממים תנור לחום של 160 מעלות.

מגלגלים באבקת סוכר, עוגיות שוקולד ואגוזיםמגלגלים באבקת סוכר|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3כשהבצק קר יוצרים ממנו כדורים בקוטר של 2.5 ס"מ. מגלגלים כל כדור באבקת סוכר ומניחים במרווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משטחים קלות את העוגיות.

מגלגלים באבקת סוכר, עוגיות שוקולד ואגוזיםמעבירים לתבנית ומשטחים מעט|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4אופים 8-9 דקות. במהלך האפייה מרבית אבקת הסוכר תיספג בעוגיות. מאפשרים לעוגיות להתקרר ומגלגלים אותן שוב באבקת סוכר.

* שומרים בקופסא אטומה עד שבוע בטמפרטורת החדר.

* מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה.

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו ביסקוויטים עם קינמון ותבלינים
>> מתכון לשווארמה טבעונית (כן, כן)
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il