מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

עוגיות פקאן ושוקולד לבן

העוגיות שלפניכם הן למעשה עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל לא כמו שאתם רגילים לדמיין: במקום פצפוצי שוקולד רגילים - חתיכות נאות של שוקולד לבן, ויש גם אגוזי פקאן. בקיצור, הגיע הזמן לשקול המרה

|mako אוכל| פורסם14:00
עוגיות פקאן ושוקולד לבן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כולם מכירים, יודעים ואוהבים בראוניז, אבל את אחיהם הבלונדיז, המבוססים על שוקולד לבן, הרבה פחות אנשים מכירים ואוהבים - ולא בצדק. הבלונדיז, למרות המראה הבהיר והפחות מפתה, לא נופלים מאחיהם השחומים בטעמם הנפלא והממכר. העוגיות הבאות - עוגיות פקאן ושוקולד לבן - הן סיפור דומה. הן אמנם מבוססות על שוקולד לבן ולא על הפצפוצים החומים הסטנדרטיים, אבל טעמן נפלא והן לא נופלות במאום מאלו העשויות שוקולד מריר.

כדי לקבל עוגיות נהדרות וממכרות חשוב מאוד להשתמש בשוקולד לבן איכותי, כזה שפשוט טעים לאכול. אין כמו צ'אנקים גדולים של שוקולד בעוגיות הללו, ולכן קוצצים את השוקולד לחתיכות גדולות יחסית (חצי מטבע).

ודבר אחרון: שוקולד לבן ופקאן הוא שילוב מצוין, אך ניתן להחליף את הפקאנים בכל אגוז אחר שאוהבים – פיסטוק, שקדים, אגוזי מלך או לוז.

המצרכים (25 מנות):

  • 1.5 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/3 כוס +1 כף (75 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (120 גרם) שוקולד לבן קצוץ גס מאוד
  • 1/2 כוס (60 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות.

2מנפים את הקמח והסודה לשתייה לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד והאגוזים הקצוצים ומערבלים רק עד לפיזור אחיד.

עוגיות פקאן ושוקולד לבןככה הן נראות לפני האפייה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות יציבות ומשחימות קלות בצדדים. מוציאים ומצננים לחלוטין על גבי רשת.

5כשהעוגיות קרות מנפים מעל מעט אבקת סוכר.

* העוגיות נשמרות עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

מבוסס על מתכון מהמגזין Bon Appétit

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת מוקה קפואה שכיף לנשנש ככה, מהמקפיא

>> מוכנים למשבר הנוטלה הגדול?

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il