אוכל
אוכל

עוגיות סנדוויץ' שוקולד

חן שוקרון מבטיחה שהשילוב בין מלית השוקולד הרכה והעשירה לבין העוגיות הפריכות והאגוזיות האלה הוא פשוט מושלם, ואנחנו נוטים להאמין לה

|mako אוכל| פורסם07:28
עוגיות סנדוויץ' שוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.5212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

עוגיות סנדוויץ', בדומה לסנדוויץ' רגיל, יכולות לנוע בין הצלחה מסחררת לבין עוגיות סתמיות לחלוטין. בדומה לסנדוויץ רגיל, גם בעוגיות חשובים יחסי הגומלין שבין המלית לעוגייה. המלית צריכה להיות בת לוויה לעוגייה, כזו שתחמיא לה ותוסיף לה טאצ' רך ועדין.

השילוב בין השניים בעוגיות הבאות פשוט מושלם – עוגיות פריכות מלאות בטעם אגוזי, מלוות במלית רכה ועשירה של שוקולד. כיוון שמדובר בעוגייה כפולה, כדאי להקפיד על הכנה של עוגיות קטנות מאוד. העוגיות משתבחות כמה שעות ואפילו לילה שלם לאחר הכנתן.

מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה.

המצרכים (25 מנות):

  • 1/2 כוס (65 גרם) אגוזי לוז קלופים וקלויים
  • 1 כף (15 גרם) סוכר
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח
  • 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף ליקר פרנג'ליקו (אפשר להמיר ברום או ברנדי)
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל

למלית:

  • 150 גרם שוקולד מריר 56%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף ליקר פרנג'ליקו (אפשר להמיר ברום או ברנדי)

אופן ההכנה:

1במעבד מזון טוחנים את האגוזים יחד עם כף סוכר עד לקבלת תערובת פירורית.

2מנפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה ומוסיפים את המלח. מערבבים היטב.

3בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את תמצית/מחית הווניל ואת הליקר וממשיכים לערבל היטב. במידת הצורך עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.

עוגיות סנדוויץ' שוקולד שלב ראשוןמערבלים חמאה, אבקת סוכר, תמצית וניל וליקר|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4מוסיפים לתערובת החמאה את תערובת הקמח ואת האגוזים הטחונים ומערבלים שוב רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים כחצי שעה-שעה בקירור.

5מחממים את התנור ל-160 מעלות. יוצרים מהבצק כדורונים קטנים בקוטר של 2 ס"מ ומניחים במרווחים גדולים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משתדלים שלא להניח את העוגיות על גבי קפלי נייר האפייה, כיוון שהוא גורם לעיוות בעוגיות.

עוגיות סנדוויץ' שוקולד שלב שנייוצרים כדורונים קטנים ומניחים במרווחים גדולים בתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות שטוחות יותר ויציבות.

7מצננים את העוגיות לחלוטין.

עוגיות סנדוויץ' שוקולד שלב שלישימחכים לקבלת עוגיות שטוחות ויציבות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

8מכינים את המלית: מניחים את השוקולד בקערה. בסיר קטן מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, יוצקים אותה מיד על השוקולד ומניחים לדקה או שתיים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מצננים מעט.

עוגיות סנדוויץ' שוקולד שלב רביעייוצקים את השמנת הרותחת על השוקולד ומערבבים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

9: מרכיבים את העוגיות: מעבירים את מלית השוקולד לשק זילוף עם פייה חלקה או משוננת בקוטר של כ-1/2 ס"מ. משדכים את העוגיות לזוגות ע"פ גודלן. מזלפים על מחצית מהעוגיות את המלית וסוגרים עם העוגייה השנייה.

עוגיות סנדוויץ' שוקולד שלב חמישימזלפים על העוגיה את המלית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

10מאפשרים לעוגיות לנוח בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות ואף ללילה שלם לפניי ההגשה.

עוגיות סנדוויץ' שוקולד בערימהמממממ. מושלמות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

* העוגיות נשמרות בקופסא או צנצנת אטומה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים (בימי הקיץ ניתן לשמור בקירור).

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד וחמאת בוטנים לעצלנים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il