אוכל
אוכל

עוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל

יום כיפור ידוע כשעתן הגדולה של העוגות הבחושות, ושל זו במיוחד: עוגה קלה, עסיסית ומתוקה במידה, שעל הדרך עוזרת לנצל את שאריות הדבש והתפוחים מראש השנה. עכשיו רק נשאר לחכות לשבירת הצום

|mako אוכל| פורסם09:47
עוגת תפוחים ודבש בזיגוג קרמל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.884reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

ערב יום כיפור הוא זמן של חשבון נפש, אבל אצלי זוהי גם שעתן היפה שלהעוגות הבחושות. אין זמן בשנה שבו יותר מתבקשת עוגה קלה להכנה, עסיסית ומתוקה במידה, כזו שמתאימה להמתיק את סופו של היום הקדוש.

העוגה הבאה עונה בדיוק על הדרישה - עוגה רכה העושה שימוש יעיל בדבש ובתפוחים שנותרו מראש השנה. את העוגה מזגגים בקרמל דבש, הממתיק אותה ומוסיף לה עוד עניין - אבל אל דאגה, היא טובה מאוד גם בלעדיו.

המצרכים (8 מנות):

לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 או 26 ס"מ:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1.5 כפיות קינמון טחון
  • 1 כפית (3 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (180 גרם) דבש
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3-4 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים ומגוררים גס

לקרמל דבש:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (90 מ"ל) דבש
  • 2 כפות (30 מ"ל) מים
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

1מכינים את הבלילה: מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים היטב את התבנית.

2מנפים לקערה את הקמח, הקינמון, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3בקערה נפרדת טורפים היטב במטרפה את השמן, הסוכר, הדבש, הביצים ותמצית הווניל - עד שהדבש נטמע לחלוטין בתערובת.

4מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים רק עד שהקמח נטמע. מוסיפים לבלילה את התפוחים המגוררים ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת.

5אופים בחום של 175 כ-30 דקות, ואז מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מומלץ לבדוק את העוגה כעבור 25 דקות. אם רואים שהיא השחימה בחלקה העליון, מנמיכים את חום התנור.

6מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים ומחלצים מתבנית האפייה.

7מכינים קרמל דבש: מחממים את הסוכר, הדבש והמים במחבת כבדה על להבה בינונית, עד שהתערובת רותחת ומבעבעת. ממשיכים לבשל מבלי לערבב ומבלי להנמיך את הלהבה עד שהתערובת משנה את צבעה לצבע חום בהיר (3-5 דקות). מוסיפים פנימה את השמנת והחמאה ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש ומעבירים דרך מסננת. מצננים כ-10 דקות, עד שהקרמל מתקרר מעט אבל עדיין נשאר נוזלי. יוצקים אותו באופן אחיד על העוגה.

* הערה: לגרסת פרווה מחליפים את השמנת המתוקה שבקרמל בשמנת צמחית ומוותרים על החמאה.

* מבוסס על מתכון מתוךCanadian Living

בקרו בבלוג של חן,מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייקס דבש ושיבולת שועל משגעים

>> עוד מתכונים לחגים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il