אוכל
אוכל

הבראוניז של קתרין הפבורן

האם אגדת הקולנוע היפהייפיה היא אכן ההוגה של המתכון הזה לחומיות מושלמות? אין לדעת. אבל מה זה משנה? העיקר שהוא קיים, ושהוא פה איתנו היום

|mako אוכל| פורסם07:07
הבראוניז של קתרין הפבורן (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.6279reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

יש לא מעט עוגות ומאפים שמאחוריהם עומדות אגדות אורבניות של דמויות נשיות מעולם הזוהר והקולנוע. כך, למשל, עוגת הטארט טרופזיאן הצרפתית נקשרת בשמה של בריג'יט בארדו האגדית, ועוגיות שרה ברנאר קרויות על שמה של השחקנית הצרפתייה.

הבראוניס הבאים מיוחסים לקתרין הפבורן, והאגדה מספרת שהשחקנית נהגה להגיש אותן לאורחים בביתה. הבעיה היא, שקיימות מספר גרסאות שונות של מתכונים לבראוניז הנושאים בדיוק את אותו השם ואת אותו הסיפור - כך או כך, במקרה הזה מדובר במתכון מנצח לבראוניז נהדרים עם כמות קטנה של קמח, במתיקות מדויקת ובמרקם מושלם.

המצרכים (16 מנות):

לתבנית מרובעת 24X24 ס"מ (16 קוביות):

  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס (35 גרם) קקאו
  • 2 כפיות אבקת קפה נמס
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר להמיר בפקאן/שקדים/אגוזי לוז)
  • 120 גרם שוקולד מריר 56% קצוץ גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות. בסיר קטן ועל גבי להבה נמוכה ממסים את החמאה, וכשהיא נוזלית מוסיפים את אבקת הקקאו ואבקת הקפה הנמס, ומערבבים היטב. מסירים מהאש.

בראוניז שלב ראשון ממסים את החמאה ומוסיפים את הקפה והקקאוממסים חמאה ומוסיפים קקאו ונס קפה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

2מצננים כ-5 דקות. מוסיפים לסיר את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל וטורפים שוב. מוסיפים את הקמח והמלח וטורפים רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד הקצוץ וטורפים רק עד לפיזור אחיד.

בראוניז שלב שני מוסיפים את האגוזים והשוקולדמוסיפים את האגוזים והשוקולד לבלילה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3משמנים היטב את תבנית האפייה ומניחים בתוכה נייר אפייה כך שקצותיו יציצו החוצה. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים 30 דקות ועד שבחלק העליון נוצרת מעין קליפה דקיקה. הבראוניז עצמם יישארו רכים מאוד.

בראוניז שלב שלישי לפני ואחרי האפייהאופים חצי שעה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4מצננים מעט את הבראוניז ומוציאים אותם בזהירות מהתבנית ע"י משיכה של נייר האפייה. מצננים על רשת כשעה.

בראוניז שלב רביעי פורסים לחומיותפורסים ל-16 חתיכות שוות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5בעזרת סכין חדה פורסים ל-16 חלקים שווים ומגישים.

* הבראוניז נשמרים בכלי אטום עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

הבראוניז של קתרין הפבורן מוכנותנו, קתרין הפבורן או לא קתרין הפבורן?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו מקלות לחם פריכים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il