אוכל
אוכל

קרם קרמל (פלאן)

קינוח של ילדות עם טעם של פעם, שנחמד לגלות עד כמה קל להכין אותו לבד בבית ושבעצם לא צריך שום דבר: מים, סוכר, ביצים וחלב, ויש לכם פלאן צרפתי מתוק ומשמח

|mako| פורסם07:23
קרם קרמל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.7448reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

קרם קרמל הוא קינוח בסיסי צרפתי שנפוץ כמעט בכל העולם, עד כי כמעט ונשכח מוצאו. זהו לגמרי קינוח של ילדות, לא מתוחכם מידי ועם קצת "טעם של פעם". יש שמכירים אותו בוודאי גם כ"פלאן". הוא כ"כ פשוט להכנה ועשוי מחומרי גלם בסיסיים שיש בכל בית.

בעזרת תוספת של חומרי טעם וריח נוספים הוא הוא יכול להיות רב גוני ועשוי בשלל טעמים.

הנה הגרסה הפשוטה והבסיסית אותה ניתן לשדרג כמעט לכל טעם שבו תחשקו.

המצרכים :

לקרמל (ל-6 כלים אישיים בנפח 150 מ"ל):

  • כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

לקרם:

  • 2 כוסות + 1 כף (500 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל – 160 מעלות.

2מכינים קרמל: במחבת כבדה שמים את הסוכר והמים ומבשלים על גבי להבה בינונית. מערבבים מידי פעם עם כף עץ עד שהסוכר משנה את צבעו לבצע חום ענברי. מסירים מיד מהאש ומחלקים באופן שווה בין 6 הכוסות. מצננים מעט.

קרם קרמל שלב ראשוןבמחבת כבדה מכינים את הקרמל ומחלקים לכוסות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3מכינים את הקרם: בקערה טורפים את החלמונים, הביצים והסוכר. במקביל מחממים את החלב עד לסף רתיחה.

קרם קרמל שלב שניטורפים את הביצים והסוכר בקערה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4יוצקים את החלב החם לתערובת הביצים, בזרם דק ותוך כדי טריפה של הביצים. מוסיפים את מחית הווניל (אם אין מחית וניל אפשר להשתמש במקום ב-1/2 מקל וניל שאת זרעיו מוסיפים בזמן בישול החלב או בשתי כפיות תמצית וניל).

קרם קרמל שלב שלישייוצקים את החלב החם לתערובת הביצים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5מעבירים את תערובת החלב לכלי נוח למזיגה ויוצקים באופן שווה על גבי הקרמל שהתייצב. מניחים את הכוסות בתוך תבנית עמוקה ויוצקים לתוכה מים רותחים כך שיגיעו עד למחצית מגובה הכוסות. מעבירים לתנור ואופים כ-45 דקות ועד שהתערובת מתייצבת. מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

קרם קרמל שלב רביעייוצקים את החלב החם לתערובת הביצים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6לפני ההגשה מעבירים סכין חדה בשוליים הפנימיים של כל תבנית והופכים על גבי צלחת הגשה. אם חלק מהקרמל נשאר בכוס ניתן לחמם אותו מעט במיקרוגל ולצקת אותו על גבי הקינוח.

קרם קרמל מוכןאפילו הכפית מתרגשת לקראת הביס הראשון|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

אופציות לגיוון:

כדי להעשיר ולגוון, ניתן להוסיף לתערובת החלב והביצים אחת מהתוספות הבאות:

- כף מחית פיסטוק

- כפית גרידת לימון + כף מיץ לימון או 1/4 כוס מיץ תפוזים

- 1-2 כפות ריבת חלב

- כוסית קטנה של אספרסו או 1 כפית אבקת קפה נמס

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עשירה שעובדת על כולם
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il