אוכל
אוכל

לחמניות חמאה ורוזמרין עם קמח מלא

בזמנים קשים פונים לאוכל, ויותר נכון - לפחמימות. מתוקים שלי הופכת למלוחים שלי ומפנקת אותנו עם מתכון ללחמניות רכות במיוחד, שמתאימות במיוחד לארוחת הבוקר וגם לצד ארוחת הערב

|mako אוכל| פורסם08:47
לחמניות חמאה ורוזמרין עם קמח מלא (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.472reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

אלו לחמניות רכות במיוחד, מועשרות בקמח מלא ומתובלות במעט רוזמרין. תוספת נהדרת לארוחת בוקר או ערב.


את הרוזמרין ניתן להחליף בכל עשב תיבול אחר – תימין, אורגנו, בזיליקום וכדומה. במידה ומשתמשים בקמח לבן במקום הקמח המלא או קמח הלחם, כמויות הנוזלים הדרושות לבצק יהיו קטנות יותר ולכן מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.

המצרכים (10 מנות):

  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לחם
  • 1 כוס (140 גרם) קמח מלא
  • 1 כפות (6 גרם) מלח
  • 1 כף (12 גרם) סוכר
  • 1 כף (9 גרם) שמרים יבשים או 1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 25 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר
  • 1/2 1 כוסות פחות 1 כף (340 מ"ל) מים פושרים

לציפוי:

  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 2 גבעולי רוזמרין (עלים בלבד)
  • מלח גס

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק – לקערת המיקסר מנפים את הקמחים, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את קוביות החמאה, והחלב הפושר. את המים מוסיפים בהדרגה רק עד לקבלת בצק רך. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות ועד שהבצק הופך לחלק וגמיש.

2יוצקים מעט שמן לקערה נקייה ומגלגלים את הבצק בתוכה כך שישומן היטב. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה וחצי.

3מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.

4מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור חלק ומניחים במרווחים שווים בתבנית האפייה.

לחמניות חמאה ורוזמרין עם קמח מלא - לפני התפחהמסודרות יפה בתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות נוספות, בינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות.

6מברישים את כדורי הבצק במעט חמאה מומסת, מפזרים מעל מלח גס ואת עלי הרוזמרין.

7מעבירים לתנור ואופים 25-30 דקות. מוציאים ומברישים שוב במעט מהחמאה (לא חובה). מחלצים מהתבנית ומצננים לפני ההגשה.

* הלחמניות טובות ביום הכנתן ולמחרת אך נשמרות תקופה ארוכה במקפיא כשהן עטופות היטב.

בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

>> הדרך הכי אדירה לקלף מנגו
>> 4 דרכים להכין גלידה בלי מכונה מיוחדת
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il