
אלו לחמניות רכות במיוחד, מועשרות בקמח מלא ומתובלות במעט רוזמרין. תוספת נהדרת לארוחת בוקר או ערב.
המצרכים (10 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1להכנת הבצק – לקערת המיקסר מנפים את הקמחים, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את קוביות החמאה, והחלב הפושר. את המים מוסיפים בהדרגה רק עד לקבלת בצק רך. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות ועד שהבצק הופך לחלק וגמיש. 2יוצקים מעט שמן לקערה נקייה ומגלגלים את הבצק בתוכה כך שישומן היטב. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח כשעה וחצי. 3מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה. 4מחלקים את הבצק ל-10-12 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור חלק ומניחים במרווחים שווים בתבנית האפייה. מסודרות יפה בתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל5מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות נוספות, בינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. 6מברישים את כדורי הבצק במעט חמאה מומסת, מפזרים מעל מלח גס ואת עלי הרוזמרין. 7מעבירים לתנור ואופים 25-30 דקות. מוציאים ומברישים שוב במעט מהחמאה (לא חובה). מחלצים מהתבנית ומצננים לפני ההגשה. * הלחמניות טובות ביום הכנתן ולמחרת אך נשמרות תקופה ארוכה במקפיא כשהן עטופות היטב. בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי >> הדרך הכי אדירה לקלף מנגו>> 4 דרכים להכין גלידה בלי מכונה מיוחדת![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |