
אחת הבעיות העיקריות במרבית המתכונים למוס שוקולד היא העובדה שרובם משתמשים בביצים או בחלבונים/חלמונים שלא עברו בישול. השימוש בביצים טריות מקצר את אורך חיי המוס וגם גורם לאנשים רבים (כולל אותי) להימנע ממנו כלל. המצרכים :
אופן ההכנה:1בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. במקביל מחממים בסיר מיכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה לסף רתיחה (לא מרתיחים). 2תוך כדי הקצפה במהירות בינונית יוצקים את השמנת בזרם דק לתוך קערת המיקסר ומקציפים דקה או שתיים. מעבירים את הבלילה בחזרה לסיר ואל להבה נמוכה ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה (כ-5 דקות). גם בשלב הזה לא מרתיחים את התערובת ושומרים על להבה נמוכה ועל טריפה מתמדת. מוסיפים את השוקולד אל תערובת השמנת|צילום: חן שוקרון, mako אוכל3מסירים מהאש ומוסיפים מיד את השוקולד המריר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. מעבירים לקערה נקייה, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור לשעתיים ועד שהתערובת מתייצבת ומסמיכה משמעותית. כך התערובת נראית אחרי שהיא מסמיכה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל4מקציפים את מיכל השמנת הנוסף (250 מ"ל) לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתוך תערובת השוקולד, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד לקבלת תערובת אחידה. אם מגישים בכוסות אישיות מעבירים את המוס לשק זילוף עם פיה משוננת ומזלפים לתוך כוסות אישיות. מעטרים לפי בחירה. בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי * המוס יכול לשמש כהגשה בפני עצמו בכוסות אישיות, או כמלית לעוגות וקינוחים. * המתכון מספק 12 מנות אישיות בנפח 50 מ"ל (מנות קטנטנות, ניתן להכין גם בכלים גדולים יותר) * מבוסס על פי מתכון מהספר Glorious Layered Desserts ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |