
ברגע האחרון: קינוחגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), לימון וקוקוס בכוסהפילו עליכם להביא קינוח בדקה ה-90? סתם מחפשים קינוח מהיר לשבועות? זה המתכון בשבילכם - אתם עובדים עליו 20 דקות (מקסימום), מעבירים לכוסות, דוחפים למקרר ושלום על ישראלחן שוקרון|mako אוכל| פורסם02/06/1408:10 ![]() צילום: חן שוקרון, mako אוכל |
הרבה פעמים כשאנחנו מארחים כמות גדולה של אנשים לארוחה חגיגית, רגע לפני שהאורחים כבר בדלת, תוקף אותי חשש שהאוכל לא יספיק, שכמות האוכל והקינוחים שהכנתי מועטה מידי ושאני חייבת להכין עוד משהו נוסף, כגיבוי. כמעט תמיד, בסופו של דבר, כולם מתלוננים שהכנתי כמויות מוגזמות וכמה בעצם אפשר לאכול? אבל אני ממשיכה בשלי, ומעדיפה כמעט תמיד להיסחף ולהכין עוד ועוד.
המצרכים (8 מנות):לשכבת הביסקוויטים-קוקוס:
לשכבת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)-לימון:
לעיטור:
אופן ההכנה:1במעבד מזון טוחנים את הביסקווטים יחד עם הקוקוס לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. 2מכינים את שכבת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)-לימון: טורפים היטב בקערה את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה, ומקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)עד לקבלת תערובת אחידה. תתקבל בלילה נוזלית יחסית וזה בסדר. 3מרכיבים: מניחים בבסיס כל כוס 1-2 כפיות מתערובת הביסקוויטים קוקוס (לא מהדקים). מניחים מעל 2-3 כפיות של תערובת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). מתחילים להרכיב את השכבות|צילום: חן שוקרון, mako אוכל4חוזרים על השכבות שוב – שכבת ביסקוויטים ושכבתגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), לבסוף מעטרים במעט קוקוס מקורמל. שומרים בקירור עד להגשה (שעה אחת לפחות ורצוי אף יותר). הערות: טעמו של הלימון מודגש מאוד ומתקבל קינוח בעל טעם חמצמץ מודגש. ניתן להפחית את כמות מיץ הלימון לכמות של 3 כפות (45 מ"ל) על מנת לקבל טעם לימוני פחות דומיננטי. הקינוחים נשמרים בקירור עד 3 ימים. מהכמות הנ"ל מתקבלות 8-10 כוסות, תלוי בנפח הכוסות שלכם. * בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי >> בשבוע שעבר הכנו אצבעות בצק ממולאותגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)>> לכל המתכונים לשבועות![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |