את העוגה הבאה הכנתי בפעם הראשונה לפניי כשנתיים. זאת עוגת בראוני קלה ופשוטה מאוד להכנה, אבל מה שמייחד אותה הוא הציפוי העשיר והטעים שלה - בוטנים מלוחים מצופים ברוטב קרמל מתוק ועשיר.

בפעם הראשונה שהכנתי אותה, עקבתי אחר המתכון המקורי (של דורי גרינספן), והכנתי קרמל לפי הוראות המתכון. הקרמל יצא טעים, אבל עם הקירור שלו הוא התקשה מאוד על גבי העוגה, עד כדי כך שלא ניתן היה לפרוס ממנה פרוסות. מאז כבר הכנתי כמה וכמה פעמים קרמל ביתי, ואני בקיאה יותר ברזי ההכנה, אבל אני יודעת שהרבה פעמים אנשים נרתעים מהכנת קרמל. מאז שגיליתי את הטריק של הכנת קרמל מסוכריות טופי קרמל, שיטה קלה מאוד וחסינת פדיחות, כבר אין שום סיבה שלא להכין קרמל לבד ומבלי דאגות.

בראוניז מתוקים שלי - קאפקייקס (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים מלוחים. אפשר כעוגה, אפשר גם כקאפקייקס | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

העוגה

בקערה מערבלים יחד ביצים וסוכר, במקביל ממסים בעדינות במיקרוגל (או בבן מארי) שוקולד וחמאה. לקערה נפרדת מנפים קמח וסודה לשתייה ומוסיפים את המלח.

בראוניז מתוקים שלי - טורפים ביצים וסוכר (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
טורפים את הביצים והסוכר יחדיו | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביצים ומערבבים היטב. מוספים לאחר מכן את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שהקמח נספג כולו בתערובת ומתקבלת עיסה אחידה וחלקה.

 

בראוניז מתוקים שלי - מערבבים רטובים ויבשים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מחברים ביחד את החומרים הרטובים והיבשים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, ומטים את התבנית כך שהבלילה תכסה את כולה באופן אחיד. יראה כאילו הכמות של הבלילה מועטה, אבל זה בסדר. העוגה תופחת מאוד בזמן האפייה, וגם לא אמורה לצאת גבוהה במיוחד.

בראוניז מתוקים שלי - העוגה לפני אפייה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
נראה כי אין מספיק בלילה לעוגה, אבל זה בסדר | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

הקרמל והציפוי

אחריי האפייה, וכל עוד העוגה מתקררת, זהו הזמן להכין את הציפוי. כאמור זהו ציפוי קל מאוד להכנה, וטעים ביותר. במקום להכין קרמל מסוכר ושמנת, פשוט ממסים בסיר סוכריות טופי קרמל רכות יחד עם חלב. ההמסה איטית מאוד ועל גבי להבה קטנה. זה עשוי לקחת קצת זמן, אבל בסופו של דבר התערובת הופכת נוזלית ממש כמו קרמל כרגיל. את סוכריות הטופי אגב, ניתן להשיג בחנויות בהן נמכרים ממתקים במשקל.

בראוניז מתוקים שלי - סוכריות טופי (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
הסוד לקרמל שתמיד מצליח, הוא סוכריות טופי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מקלפים את הבוטנים מקליפתם הדקה. כשסוכריות הטופי התמוססו לחלוטין והתערובת הפכה נוזלית, מסירים מהאש ומוסיפים אליה את הבוטנים המומלחים.

בראוניז מתוקים שלי - טופי ובוטנים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לאחר שהסוכריות נמסו כולן, מוספים את הבוטנים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

ההרכבה

נותנים לתערובת להתקרר מעט, ולאחר מכן יוצקים אותה באופן אחיד על גבי עוגת השוקולד שהתקררה לחלוטין.

בראוניז מתוקים שלי - העוגה מצופה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
תנו לקרמל כמה דקות כדי שיחלחל את תוך העוגה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

נותנים לציפוי לחלחל מעט לתוך העוגה, ואחרי כמה דקות ניתן לשחרר את הקפיץ.

בראוניז מתוקים שלי - העוגה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
וכך זה נראה אחרי שמשחררים את העוגה מהתבנית | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אני אוהבת להכין את העוגה הזו גם כעוגות אישיות. אופן ההכנה זהה לחלוטין, מלבד משך האפייה שמתקצר משמעותית.

בראוניז שוקולד עם ציפוי קרמל ובוטנים מלוחים

לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ, או לכ-24 עוגות אישיות בגודל סטנדרטי
לעוגה:
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח
120 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
3 ביצים בגודל L
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:
35 סוכריות טופי קרמל
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1 כוס (150 גרם) בוטנים קלויים ומומלחים

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או לחילופין, מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.

2. מנפים יחד לקערה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3. בקערית נפרדת ממסים יחד את השוקולד והחמאה (אפשר במיקרוגל או בבן מארי) עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.

4. בקערה אחרת טורפים יחד את הביצים ושני סוגי הסוכר. מוסיפים את תמצית הוניל. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג כולו בתערובת ועד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה (או לעטרות הנייר) ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. שימו לב שלא לאפות יתר על המידה את העוגה. במידה ומכינים כעוגות אישיות אופים כ-15 דקות בלבד.

6. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים אותה כ-15 דקות. לאחר הצינון, מעבירים סכין חדה בדפנות התבנית ומשחררים את הקפיץ. אם העוגה שקעה מעט במרכזה, זה בסדר. מצננים לטמפרטורת החדר. אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין, הופכים אותה, מוציאים את הבסיס ואת נייר האפייה, ומחזירים אותה שוב לתבנית כשהיא הפוכה. מחזירים את הקפיץ ומהדקים.

7. מכינים את הציפוי: בסיר קטן ועל גבי להבה קטנה ממסים באיטיות את סוכריות הטופי יחד עם החלב. במקביל מסירים את הקליפה הדקה מהבוטנים. כשהסוכריות מתמוססות לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה ואחידה, מסירים מהאש. מוסיפים פנימה את הבוטנים ומערבבים כך שהבוטנים יצופו היטב בקרמל. מצננים מעט. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה (או העוגות האישיות) באופן אחיד. מאפשרים לקרמל להיספג מעט, מסירים את הקפיץ ומגישים.

8. העוגה נשמרת כיום-יומיים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

מבוסס על מתכון של דורי גרינספן.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

אהבתם את המתכון? תנו לו לייק, שיאהב אתכם בחזרה

>> בשבוע שעבר הכנו פחזניות, שלב אחרי שלב
>> תמיד רציתם להכין פירה כמו שצריך? קבלו מדריך מצולם