mako
פרסומת

מתוקים שלי: מאפינס שוקולד וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)

לפני שאתם מרימים גבה על השילוב בין שוקולד לגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), נסו את המאפינס האלו - עוגות שוקולד קטנות ורכות עם חלק עליון של עוגת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). שילוב משמיים

חן שוקרון
mako אוכל
פורסם:
מאפינס שוקולד וגבינה
מאפינס שוקולד וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק
מאפינס שוקולד וגבינה
מאפינס שוקולד וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע). תנו צ'אנס לשילוב | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שוקולד משתדך לכ"כ הרבה דברים: שוקולד וקרמל, שוקולד וקוקוס, שוקולד וחמאת בוטנים ואפילו שוקולד ותותים. אבל שוקולד וגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) הוא שידוך משמיים. אחרי שנים של התנזרות מהקומבינציה הזו, אחרי שגיליתי אותה מחדש, אני לא מפסיקה להשתמש בה. קצת כמו יין ויאנג – הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) והשוקולד הם שני ניגודים המשלימים זה את זה, גם בצבעים אבל גם במרקם ובטעם.

הפעם בחרתי לשלב את השניים במאפינס קלים ומהירים להכנה. את התערובת מכינים בשתי קערות נפרדות - קערה חומה, וקערה לבנה ואח"כ מחברים ביניהן, אפייה וקירור ומתקבלים מאפינס שוקולדיים ביותר עם פנים רך וציפוי חמצמץ וגבינתי.

מתחילים בהכנת שכבת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע): בקערה מערבבים יחד גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), סוכר תמצית וניל וביצה. מוסיפים גם שוקולד לבן קצוץ. זה לא חובה, אבל השוקולד מקפיץ את הציפוי קצת יותר, מי שמעדיף דווקא את החמצמצות של הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), יכול לוותר עליו. שומרים את קערת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) בקירור בזמן שמכינים את קערת השוקולד.

מכינים את שכבת השוקולד: ממיסים יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד, סוכר ואבקת קפה נמס. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד ומערבבים היטב. לבסוף מנפים מעל את הקמח, מערבבים רק עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.

מאפינס שוקולד וגבינה - הבלילה
את הקמח לבלילת השוקולד מוסיפים רק בסוף | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

לתוך עטרות נייר, או לתבנית שקעים משומנת היטב יוצקים את בלילת השוקולד, כ-2 כפות בכל שקע או עד לגובה של כ-2/3.

מאפינס שוקולד וגבינה - ממלאים את שכבת השוקולד
ממלאים את שכבת השוקולד | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

מעל בלילת השוקולד יוצקים את בלילת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), הפעם בכמות קטנה יותר. מעבירים לתנור ואופים כ-25 דקות.

מאפינס שוקולד וגבינה - ממלאים את שכבת הגבינה
ומעל את שכבת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בתום האפייה החלק העליון של הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) מתייצב ומזהיב קלות ואילו חלקה הפנימי של שכבת השוקולד נשאר רך יחסית. מעבירים לקירור לכשעתיים להתייצבות, ומגישים.

המרכיבים (לתבנית 12 שקעים בגודל סטנדרטי):
לשכבת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע):
1 מיכל גבינת שמנת 30%
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
150 גרם חמאה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
3 ביצים
1/2 כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת שכבת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע): מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה מערבבים יחד את הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), הסוכר, הביצה, ותמצית הווניל. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן ושומרים בקירור בזמן שמכינים את שכבת השוקולד.

2. להכנת שכבת השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה, הסוכר ואבקת הקפה הנמס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים פנימה את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים היטב להטמעה ורק אח"כ מוסיפים ביצה נוספת. מנפים פנימה את הקמח
ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.

3. מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר. בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה ממלאים כל שקע בבלילת השוקולד עד לגובה של כ-2/3. מחלקים באופן שווה את בלילת הגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) מעל בלילת השוקולד, וכמעט עד לגובהו המלא של השקע (המאפינס תופחים מעט בזמן האפייה ולכן אין למלא את השקע עד סופו).

4. אופים כ-25 דקות ועד שהחלק העליון מזהיב קלות. המאפינס צריכים להישאר רכים במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך כשעתיים ומגישים.

המאפינס נשמרים בקירור עוד 3 ימים נוספים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי