שושני שמרים שוקולד וחלבה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת שושני שמרים שוקולד-חלבה. תחזיקו אותנו חזק | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בערב החג האחרון הכנתי את העוגה הבאה עם מלית של תפוחי עץ, קינמון וזיגוג של קרמל. העוגה הייתה הצלחה מסחררת וחוסלה במהירות, אבל לאחר החג כשרציתי לשחזר את ההצלחה, קרה מה שקורה לאחר שזוללים משהו מסוים יותר מידי. לאחר שבוע שבו אכלנו תפוח בדבש, ריבת תפוחים, קרוסטטה תפוח בדבש, ועוגת תפוחים בחושה, מלית של תפוחי עץ פשוט לא באה בחשבון, לא משנה עד כמה העוגה טובה.

החלטתי שאת מקומם של התפוחים תתפוס מלית של ממרח חלבה ושל שוקולד צ'יפס מריר. התקבלה עוגה אחרת לחלוטין, שונה בטעמה ובסגנון אחר לחלוטין, אך משובחת וטעימה ולא נופלת כלל מקודמתה. להצלחה אחראי בעיקר הבצק ממנו מכינים את העוגה - מדובר בבצק שמרים עשיר, רך וטעים ומאוד נוח לעבודה ולרידוד. הבצק הזה כל כך מוצלח שכל מלית תתקבל באהבה ותניב תוצאה שונה. כך שאם אתם לא מחובבי מלית החלבה שמוצעת כאן, ניתן להשתמש בכל ממרח אחר שאוהבים – נוטלה, ממרח אגוזים או שקדים ואפילו סוכר חום וקינמון. ואם לא נמאס להם עדיין מתפוחים, אז גם תפוחי עץ מקורמלים היא אופציה מצוינת.

כיוון שבצק השמרים הזה עשיר בחמאה, הוא לא תופח תפיחה משמעותית, וזה בסדר. 

שושני שמרים שוקולד וחלבה - מפזרים שבבי שוקולד (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מורחים ממרח חלבה על הבצק המרודד, ומוסיפים שבבי שוקולד צ'יפס | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

את הבצק שתפח מרדדים למלבן דק. מורחים שכבה דקה של המלית. מומלץ לשמור על שכבה דקה של מלית, מלית עבה מידי תהיה בעוכריה של העוגה ותהפוך אותה לדחוסה וכבדה מידי. שימו לב שניתן להשיג בשווקים מגוון רחב של ממרחי חלבה, כולם באיכות ובטעם שונה לחלוטין. אני מעדיפה את אלו הנמכרים בחנויות לחומרי גלם לאפייה ובישול, מאשר את אלו שנמכרים ברשתות השיווק. מפזרים מעל מעט שוקולד צ'יפס מריר. השוקולד המריר משתלב נפלא עם מתיקות הממרח. לא מומלץ להשתמש בשוקולד חלב כיוון שהתוצאה תהיה מתוקה מידי. 

שושני שמרים שוקולד וחלבה - מגלגלים לרולדה וחותכים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
חותכים את הרולדה ל-12 חלקים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מגלגלים את הבצק מחלקו הארוך יותר ליצירת גליל. בעזרת סכין משוננת חוצים את הגליל במרכזו. כל חלק חוצים שוב לקבלת 4 חלקים שווים. את הרבעים חותכים ל-3 חלקים. בסופו של דבר מתקבלים 12 חלקים שווים בגודלם. 

שושני שמרים שוקולד וחלבה - מסדרים בתבנית (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ומסדרים בתבנית, באופן לא צמוד מדי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

את חלקי הבצק מסדרים בתבנית עגולה, כשצדם פונה כלפי מעלה ובמרווחים קלים זה מזה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך כ-30 דקות. מחממים את התנור ואופים. 

שושני שמרים שוקולד וחלבה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
זר מתוק של שושנים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

עוגת שבלולי שמרים במלית חלבה ושוקולד מריר

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 26 או 28 ס"מ):
לבצק:
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית (6 גרם) מלח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כף (9 גרם) שמרים יבשים או חצי שקית (25 גרם) שמרית
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר

למלית:
1/2 מיכל (250 גרם) ממרח חלבה איכותי
2-3 כפות שוקולד צ'יפס מריר (אפשר להמיר באגוזים קצוצים גס)

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להטמעה מלאה. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים במשך כ-10 דקות עד שהבצק הופך רך וחלק.

2. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה נקייה. יוצקים על הבצק מעט שמן ומגלגלים אותו, כך שיצופה היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים למשך כשעה וחצי. הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן קלות. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 35X45 ס"מ ובעובי של כחצי ס"מ. מסירים את השוליים המיותרים בעזרת סכין משוננת.

4. מורחים שכבה דקה ואחידה של ממרח החלבה על גבי הבצק בעזרת מרית מדורגת. מפזרים מעל באופן אחיד את השוקולד צ'יפס. מגלגלים את הבצק מחלקו הארוך יותר לגליל מהודק.

5. בעזרת סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים. חוצים את הבצק לשניים. כל חצי מחלקים שוב לקבלת 4 חלקים שווים. כל רבע פורסים ל-3 חלקים לקבלת 12 חלקים שווים בגודלם.

6. מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. מניחים את פרוסות הבצק בתבנית כשצדם פונה כלפי מעלה ובמרווחים קלים זה מזה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך כ-30 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ-25-30 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב. מוציאים ומצננים.

7. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר, כשהיא עטופה היטב עוד 3 ימים נוספים.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו פנקייק תפוחים וקינמון
>> פשטידות תירס קטנטנות לילדים