מתכון לעוגת דבש של חן שוקרון (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגת דבש. מחלקת את העולם לשניים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

>> כל המתכונים לראש השנה

העולם נחלק לשניים: כאלו שאוהבים עוגות דבש וכאלו שמעווים את פרצופם רק לשמע צמד המילים הזה. אני כמובן משתייכת לצד שאוהב, מאוד אוהב. מבחינתי אם יש עוגה בחושה אולטימטיבית, כזאת שכיף לאכול בצמוד לכוס תה חמה, זאת עוגת דבש רכה, לחה, לא מתוקה מדי ומבושמת בתבלינים.

עוגת דבש טובה נושאת עמה ריח של חג, של התחלה חדשה וגם של ילדות. זאת ללא ספק אחת העוגות האהובות עליי מאז ומעולם. אני זוכרת את עצמי עומדת במטבח הישן בבית הוריי, מיישרת בלי הרף את העוגה שסבתא שלי הכינה. כשהעוגה הייתה נגמרת הייתי עוברת לדובשניות המתוקות, אהבת ילדות נוספת ונושא למתכון בפני עצמו.

העוגה הבאה היא עוגה בסיסית ולא מתחכמת, כפי שמקובל בשנים האחרונות. לא תמצאו בה תוספות שונות ומשונות, טעמים חדשניים ואפילו לא שיטת הכנה מאתגרת. דווקא בשל כך אני אוהבת אותה - הכי בסיסית והכי טעימה. גם אופן ההכנה שלה פשוט וקל – קערת חומרים יבשים, קערת חומרים לחים, ערבוב קל, ולתנור.

הכמויות שבמתכון הן גדולות מאוד ומצליחות להניב עוגה אחת גדולה ביותר, אך ניתן לאפות את הבלילה גם ב-3 תבניות אינגליש קייק נפרדות.

עוגת דבש חן שוקרון - קמח וקקאו (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
החומרים היבשים. כן כן, זה פשוט כמו כל עוגה בחושה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מנפים לקערה את כל החומרים היבשים. מוסיפים גם את התבלינים – קינמון טחון וקורט של ציפורן. מערבבים היטב, רצוי בעזרת מזלג.

בקערת המיקסר מערבלים את החומרים הלחים. אם אין מיקסר, אפשר לערבל גם באופן ידני.

מאחדים בין שתי התערובות ומערבלים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מעבירים לתבנית או תבניות אפייה ששומנו היטב, ואופים. הבית מתמלא בניחוחות נהדרים של שנה חדשה. מצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.

עוגת דבש חן שוקרון - מיקסר עם החומרים הרטובים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
והנה החומרים הרטובים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

עוגת דבש

המצרכים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ, או 3 תבניות אינגליש קייק):
3.5 כוסות (500 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
4 כפיות קינמון טחון
קורט ציפורן (לא חובה)
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) שמן
1 כוס (320 גרם) דבש
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (240 מ"ל) קפה נמס חם (1 כפית גדושה קפה נמס מומסת בכוס מים רותחים ללא חלב)
גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% (ניתן להמיר ב-1/2 כוס מיץ תפוזים)
1/4 כוס (60 מ"ל) ויסקי/רום/ברנדי

עוגת דבש חן שוקרון - הבלילה בתבנית (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ו.... היידה לתנור. בעוד שעה יהיו פה ניחוחות שאתם לא מאמינים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות.

2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון  והציפורן. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג.

3. בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום), הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי.

4. מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות, ומעבירים לתנור.

5. לתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה ורבע (75 דקות). לתבניות אינגליש קייק משך האפייה יהיה כ-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן לחלוטין לפניי החילוץ מהתבנית.

העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 4 ימים נוספים.

על פי מתכון מתוך הספר Treasure of Jewish Holiday Baking.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> עוד עוגות דבש

>> 4 עוגות מעולות לראש השנה
>> מתכונים של אביב משה לראש השנה
>> קינוחים פרווה לראש השנה
>> ארוחת חג ב-250 שקל
>> 8 מתכונים טבעוניים לראש השנה
>> מתכוני דגים לארוחת החג
>> ארוחת חג אלג'ירית של אבי לוי
>> ארוחת ראש השנה של פסקל פרץ רובין