אוכל
אוכל

פנקוטה עם רוטב שוקולד ללא תוספת סוכר

כבר פגשנו הרבה קינוחים ללא סוכר, אבל המתכון הזה כבש אותנו כבר מהרגע הראשון. פשוט וקל להכנה, וחשוב מזה, ממש קל לאכילה. כיף ללא סוכר? קנינו

|mako אוכל| פורסם07:39
פנקוטה עם רוטב שוקולד ללא סוכר (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.758reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 10 גרם ג'לטין
  • 50 מ"ל (3 כפות ועוד כפית) מים
  • 250 מ"ל (מכל) שמנת לבישול 10%
  • 250 מ"ל (1 כוס ועוד 2 כפיות) חלב 3%
  • 150 גרם שוקולד חלב ללא סוכר, שבור לקוביות

לקישוט:

  • 50 גרם שוקולד חלב ללא סוכר, מומס (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1בכלי קטן מערבבים ג'לטין ומים, ומשאירים בצד ל-10 דקות עד שהג'לטין סופח את כל הנוזלים.

2מביאים שמנת לבישול וחלב עד לסף רתיחה על להבה בינונית. מכבים את הלהבה.

3מוסיפים את קוביות השוקולד, מחכים כמה דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

4מעבירים את הכלי עם הג'לטין למיקרוגל, ומחממים במשך 15-20 שניות עד שהוא שוב הופך לנוזלי.

5יוצקים את הג'לטין המומס לסיר עם התערובת השוקולדית ומערבבים היטב.

6יוצקים את הפנקוטה לשקעים של תבנית סיליקון, מניילנים, ומעבירים לקירור של 2-3 שעות עד להתייצבות מוחלטת (אפשר להשתמש גם בתבניות אישיות אחרות או כוסות).

7לקראת הגשה מעבירים סכין חדה על קצוות השקעים והופכים את הפנקוטה על צלחות אישיות. מקשטים ומגישים.

>> בפעם האחרונה הכנו פחזניות עם קרם גבינת וניל ותותים

>> והנה עוד כמה קינוחים נהדרים ללא סוכר

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il