אוכל
אוכל

עוגת שוקולד ואגוזים ללא תוספת סוכר

אחרי מתקפת המתיקות שחווינו בפורים, יכלנו לעצור לרגע עם כל המתוק הזה, אבל אז אמרנו לעצמנו למה בעצם? והחלטנו לפתוח את השבוע עם העוגה הזו, שמכילה המון מרכיבים מעולים, אבל אפילו לא גרגיר סוכר אחד

|mako אוכל| פורסם11:38
בראוניז שוקולד-אגוזים (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.386reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגה (תבנית של 20 ס"מ על 20 ס"מ):

  • 2 חבילות (200 גרם) שוקולד חלב ללא תוספת סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 4 ביצים בטמפרטורת חדר
  • 4 שקיות תחליף סוכר סטיביה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות (30 מ"ל) אספרסו או מים רותחים
  • 1 כוס פחות 3 כפות ( 110 גרם) קמח
  • קורט מלח
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם שוקולד מריר עם אגוזים ללא תוספת סוכר, חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)

לקישוט:

  • חופן אגוזי פקאן, שלמים או קצוצים
  • חופן אגוזי קשיו, שלמים או קצצוצים
  • חופן פיסטוקים, מקולפים
  • חופן שקדים, פרוסים
  • 30 גרם שוקולד ללא תוספר סוכר, מומס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3בקערת מיקסר מקציפים את הביצים עם תחליף הסוכר במהירות גבוהה במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה.

4מוסיפים לקערה את תערובת השוקולד, וממשיכים להקציף עד איחוד החומרים. מוסיפים את תמצית הווניל, האספרסו או המים הרותחים, ומערבבים שוב.

5מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים בעזרת מרית בתנועות קיפול עד להטמעת המרכיבים היבשים.

6מוסיפים שוקולד מריר עם אגוזים ומערבבים.

7יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את האגוזים ואופים במשך כ-20 עד 30 דקות עד שהעוגה מתייצבת ובחלק העליון נוצר קרום סדוק. מצננים לגמרי (יחד עם נייר האפייה) ומזלפים את השוקולד המומס. פורסים ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות סנדוויץ' מפתות ללא סוכר

>> רגע לפני, נסו את השקשוקה הים תיכונית הזו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il