אוכל
אוכל

ווק פטריות עם קרם ארטישוק

בא לכם לצאת למסעדה מבלי לעזוב את הבית? המנה הבאה היא בדיוק הפתרון לכך: פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי עם שעועית ירוקה ושום פרוס, קרם ארטישוק ירושלמי, שומשום, בוטנים וגילופי פרמזן

|קפה קפה| פורסם11:54
Rating:3.715reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

לקרם הארטישוק:

  • 150 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף (אפשר גם קפוא)
  • 5 שיני שום קונפי (מכינים מראש שום קלוף ומבושל באיטיות בשמן זית עם טימין, מרווה ורוזמרין)
  • 2 כפות שמן זית

לווק הפטריות:

  • 200 גרם פטריות שמפיניון
  • 200 גרם שעועית עדינה, קפואה
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 70 גרם רוטב אסייתי או טריאקי
  • 70 גרם קרם קוקוס

לקישוט:

  • בעלי כוסברה טריים
  • בוטנים מטוגנים
  • שומשום קלוי
  • גילופי פרמזן

אופן ההכנה:

1מבשלים בסיר עם מים ומלח את הארטישוק עד שהוא מתרכך לחלוטין. מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.

2טוחנים את הארטישוק בבלנדר, מוסיפים את שיני השום קונפי ואת שמן הזית, וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם חלק וסמיך.

3במחבת חמה עם שמן זית מקפיצים במחבת חמה את הפטריות. מוסיפים את השעועית ומערבבים עוד כ-2 דקות

4מוסיפים את הטריאקי וחלב הקוקוס, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5מרכיבים את המנה: מורחים את קרם הארטישוק בתחתית של צלחת עמוקה. מניחים מעל את הפטריות והשעועית, מקשטים בעלי כוסברה טריים, בוטנים מטוגנים שומשום קלוי וגילופי פרמזן, ומגישים.

לפייסבוק של קפה קפה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il