אוכל
אוכל

פאי נקטרינות חופשי

חושבים שצריך לבחור בין שישי של שמש בים לבין עוגה לשבת? חברים, זאת חשיבה של חורף. תרפו, תנו לקיץ לעשות את שלו, וקבלו מתכון לפאי נקטרינות זורם, שמכינים בצ'יק אחרי שחוזרים מהים, עוד עם הרעש של הגלים בלב

|mako אוכל| פורסם12:26
פאי נקטרינות חופשי (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
Rating:4.436reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

בשבוע שעבר אכלה את בארי מדוזה. מה זה אכלה, נשנשה לו את הרגליים ולא ידעה שובע. הם היו שלושתם במים - אלון ואחיו, מחזיקים את בארי שקופץ ומשתולל ורוצה לצלול אל תוך המים העמוקים ושום דבר לא יעצור אותו. אני על החוף, עין אחת מנמנמת ועין שנייה מסתכלת עליהם ושולחת אותות ללב להתמלא גאווה, והוא מתמלא נחת.

אני מרגישה את הגוף שלי הופך רפוי יותר ויותר, ומרשה לו. זה תהליך, בכל כמה שניות איבר אחר משחרר אחיזה. שבריר שנייה לפני שצנחתי כולי אני שומעת בזווית האוזן צרחות. בארי לא צורח, בארי אף פעם לא צורח, אבל אלו הצרחות שלו. אני כנראה חולמת.

ואז הם מעליי. אלון וטל מחזיקים את בארי, שצורח את נשמתו. זה שרף לו, מסכן שלי, והוא זז ובעט עם הרגליים ולא מצא מרגוע. וחול בכל מקום, וחם.

הוא צרח במשך דקות ארוכות. השתולל בידיים שלי כדי להסיח את דעתו מהכאב, וצרח. מדוזה ארורה. תוך דקה קיפלנו את הדברים ועלינו לאוטו. אני חוגרת אותו, הוא תוך רגע מפסיק לצרוח ואומר "עוד ים!".

אז לכבוד הקיץ שהגיע, קבלו מתכון לפאי נקטרינות שמכינים בדקה כשחוזרים מהים.

המצרכים :

לבצק הפריך:

  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 1 ביצה M
  • 440 גרם קמח
  • 10 גרם אבקת אפייה

לנקטרינות בסירופ:

  • 5 נקטרינות צהובות
  • 70 גרם סוכר חום כהה
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות ליקר פרנג'ליקו
  • גרגירים ממקל וניל אחד

לתערובת השקדים:

  • 30 גרם אבקת שקדים
  • 30 גרם אבקת סוכר

לקישוט:

  • ברס אגוזי לוז

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה. אם החמאה קרה מערבבים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שהיא מתרככת וקערת המיקסר לא קרה יותר.

2מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד ליצירת גושי בצק גדולים.

3מאחדים את הגושים עם הידיים ומרדדים בין שני ניירות אפייה לבצק בעובי חצי ס"מ. מעבירים למגש ומכניסים למקרר.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

פאי נקטרינות פתוחחזרתם מהים? יאללה לא להתעצל|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

5פורסים את הנקטרינות לפרוסות דקות ומערבבים עם הסוכר, הלימון, הפרנג'ליקו והווניל. מניחים בצד ל-10 דקות.

6מערבבים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים לתערובת אחידה.

7מוציאים את הבצק מהמקרר. מפזרים במרכזו מתערובת הסוכר והשקדים, תוך השארת שוליים של לפחות 3-4 ס"מ מכל צד. מסדרים על השקדים את פרוסות הנקטרינה בשורות צפופות, וסוגרים את שולי הבצק בצורה חופשית.

8מהדקים מעל ברס על שולי הבצק, לקישוט, ואופים כחצי שעה עד להשחמה.

פאי נקטרינות לפני האפייהוהופ, לתנור|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים -mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il