אוכל
אוכל

קציצות כרישה אפויות

קציצות פראסה, כלומר כרישה, בתנור? איך הגענו עד עכשיו בלי לדעת שיש דבר כזה? אז יש ויש, וחן ואלון גם מוכנים לנדב לכם את המתכון. להגיש מהר מהר, או שהצלחת תגיע לשולחן ריקה

|mako אוכל| פורסם07:35
קציצות פראסה (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
Rating:3.4153reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

"שייכרתו אויבנו ושונאינו וכל מבקשי רעתנו". אין ספק, מי שכתב לנו את הטקסטים היה קצת דרמטי, הרי היינו מסתפקים בלחיות איתם בשלום, למה לכרות? אני הייתי אומרת אולי - "שיתבגרו אויבנו ושונאינו... שייפתח ליבם". ובכל זאת, כרישה, "כרתי", זה טעים, אז לא הייתי מוותרת על הברכה הזאת. ולכבודה, קבלו מתכון צמחוני (!) ומושלם לקציצות פראסה (כרישה, כרתי) שתוכלו לברך עליהן בחג, אבל בטח ייחטפו עוד לפני שתערכו את השולחן.

המצרכים :

  • 3 כרישות גדולות ויפות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 קולרבי
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • מעט פטרוזיליה
  • מעט כוסברה
  • 3 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 6-7 כפות שמן זית
  • אולי: חלה יבשה או פירורי לחם

אופן ההכנה:

1קוצצים את הכרישות ומבשלים בסיר גדול יחד עם תפוחי האדמה (בשלמותם). כשתפוחי האדמה רכים מוציאים אותם לקערה ומסננים את הכרישה היטב. מצננים.

2מרסקים את תפוחי האדמה במזלג ומעבירים לקערה. מגרדים את הקולרבי פנימה.

3קוצצים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים פנימה.

4סוחטים עם הידיים היטב את הכרישה (חשוב להשקיע בשלב הזה כדי להגיע למרקם הנכון) ומוסיפים לקערה.

5מוסיפים את הביצים, מלח ופלפל ושמן זית ומערבבים. אם הבלילה נוזלית מוסיפים פירורי לחם או חלה משבת (רק החלק הלבן), עד שמגיעים למרקם שאפשר ליצור כדורים.

6מחממים תנור ל-210 מעלות חום עליון-תחתון. יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

7אופים 30-40 דקות עד שהקציצות משחימות.

>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים -mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il