אוכל
אוכל

בקלאווה קדאיף ופיסטוקים

בעידן שלנו אפשר להמציא מחר אפליקציה שתהפוך את התמונות שלכם לבקלאווה מחייכת, אבל בשביל להכין אחת אמיתית, שבאמת עושה שמח על הלב, צריך לעבוד עם הידיים, וגם עם חמאה, פיסטוקים, דבש וקדאיף. יש לנו מתכון זהב

|mako אוכל| פורסם14:05
קדאיף פיסטוק ושקדים (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
Rating:3.883reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

אני יודעת שרוב העולם יעדיף לטייל באירופה. אבל אני, תנו לי מדינות ערביות וכמה שיותר.

לפני כמה ימים חזרנו מטורקיה, ואני חושבת שסוף סוף הבנתי מה זה שמושך אותי כל כך במקומות האלה: אני מתרגשת מעבודות כפיים, ממלאכות גדולות שנעשות בידיים של אנשים פשוטים. אני מתרגשת מהעולם הישן, מהרגלים שנשארו מפעם, מקהילה שלמה שאופה את החלות שלה באותו תנור עצים משותף. אני מתרגשת מדייגים, מרוקעים, מאורגים. אני מתרגשת ממגדלי תירס בצידי הדרך המהירה לשפשאוון, מזה שכל המשפחה מתקבצת יחד למיין ולארוז. אני מתרגשת מאנשים בגילי שעומדים מאחורי דלפק זכוכית ואורזים שקיות של קפה כאילו זה הדבר הכי חשוב בחיים (ולפעמים זה באמת כן). ואני מתרגשת מחבורה של נערים צעירים שנפגשים כל לילה בקומה השנייה של בניין נודף חמאה ופוצחים במלאכת הכנת הבקלאווה. זה ריקוד.

וחם שם, ורועש כי המכונה שמרדדת את הבצק היא רועשת. אבל הם רוקדים בתנועות של אמן. וכל אחד מהם יודע את מקומו המדויק, ואת הרגע המדויק שבו מגיע תורו: אחד מורח חמאה, שני מסדר עלים דקיקים של בצק, שלישי טובל מטאטא קש בחמאה מומסת ומטפטף על הבצק, רביעי יפזר אגוזים, חמישי יפזר שקדים, שישי יכסה שוב בעלים דקיקים של בצק, השלישי יטפטף שוב עם המטאטא וכן הלאה.

יש להם אלפי מגשים להכין, והם בקצב מדוד, יודעים שעד הבוקר לא יישאר זכר למחול המטורף הזה. ויש שם אינטימיות, וגם שירה.

זכיתי להיות שם, איתם, ללילה אחד. להציץ ולנשום לתוכי את אדי החמאה והפיסטוק. ואתם זכיתם, כי הבאתי לכם מתכון לבקלאווה קדאיף משוגעת.

המצרכים :

  • 300 גרם שערות קדאיף
  • 300 גרם פיסטוק טבעי מקולף
  • 150 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
  • 2 כפות דבש
  • תבנית תנור 20*20 (בערך, זה לא באמת משנה)
  • משקולת באותו הגודל (בערך)

לסירופ:

  • 500 מ"ל מים
  • 875 גרם סוכר
  • רבע לימון

אופן ההכנה:

1אם הקדאיף קפוא - מפשירים אותו לילה במקרר.

2קולים את הפיסטוקים חצי קלייה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את הפיסטוקים ל-5 דקות. מצננים וטוחנים (אם רוצים לקשט את הבקלאווה בפיסטוקים מלמעלה, פשוט משאירים כמה פיסטוקים שלמים ומפזרים על החמאה. כשהבקלאווה תהיה מוכנה - הפכו אותה על מגש והפיסטוקים השלמים יופיעו למעלה).

3קוצצים את כל הקדאיף במספרי מטבח או בסכין חדה.

4מערבבים היטב את החמאה עם הדבש.

5בתחתית התבנית מורחים עם הידיים מחצית מתערובת החמאה (כן, זה די הרבה חמאה).

קדאיף פיסטוק ושקדים לפני אפייהטוחנים ומפזרים פיסטוק בנדיבות|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

6מסדרים מחצית מכמות הקדאיף על שכבת החמאה ומהדקים היטב. מסדרים שכבה יפה של פיסטוקים טחונים ומכסים שוב בקדאיף.

7את יתרת החמאה ממיסים ושופכים בצורה אחידה על הקדאיף מלמעלה.

8בשלב הזה חשוב להשתמש במשקולת ולהדק את כל השכבות היטב. אם השתמשתם בתבנית מלבנית - אפשר לשים על הקדאיף קרש חיתוך באותו הגודל וללחוץ עליו עם לבנים או סיר כבד. אם השתמשתם בתבנית עגולה - אפשר להניח סיר ובתוכו דברים כבדים שילחצו. משאירים ככה במשך 20 דקות.

_OBJ

9אופים ב-180 מעלות (חום עליון ותחתון) עד שהקדאיף משחים היטב היטב.

10מכינים את הסירופ: מרתיחים את חומרי הסירופ יחד על אש גבוהה כ-10 דקות.

11כלל חשוב - אחד מהשניים צריך להיות חם והשני קר: אם הבקלאווה חמה - על הסירופ להיות פושר. אם הבקלאווה קרה - מחממים את הסירופ שוב ושופכים מעליה בנדיבות מוגזמת.

>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים -mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלה

תגיות:בקלאווה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il