אוכל
אוכל

עוף במעטפת מלח

מנת העוף המרשימה הזאת קלה להכנה באופן מגוחך: מכסים עוף שלם במלח עם תבלינים ואופים. התוצאה שמתקבלת היא עוף רך בטירוף, נימוח ובכלל לא מלוח מדי. מגישים לשולחן עם מעטפת המלח ושוברים אותה מול האורחים

|mako אוכל| פורסם09:43
עוף בקראסט מלח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.519reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • עוף שלם (מספר 2)
  • 3 ק"ג מלח גס
  • 2 ענפי רוזמרין יבשים, רק העלים
  • כפית כורכום
  • כפית גרגרי חרדל כתושים (לא חובה)
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2מייבשים את העוף עם מגבות נייר חד פעמיות.

3מערבבים את המלח עם התבלינים. יוצקים לתבנית אפייה בעלת שוליים גבוהים כשליש מכמות המלח המתובל. מניחים את העוף במרכז התבנית ומכסים אותו בשארית המלח. מהדקים את המלח לעוף עם הידיים.

4מרטיבים את הידיים, מטפטפים מעט מים מקצות האצבעות על המלח ומעבירים לתנור לשעה וחצי.

5מסירים את המעטה הקשיח של המלח בעזרת סכין משוננת או אפילו פטיש שניצלים (בעדינות), חושפים את העוף ומגישים.

*את התבלינים ועשבי התיבול אפשר להחליף לפי טעמכם.

>> ואיך מכינים בטטה צלויה במלח?
>> מתוקים שלי:פנקייקס דבש לבוקר של ראש השנה
תגיות:עוףמלח
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il