
ניוקי עם עגבניות ובייבי מוצרלהמתכון לניוקי איטלקי עם טעמים ים תיכוניים של מרווה, עגבניות צלויות בתנור במלח ומוצרלה. מטיבי הלכת יכולים לשדרג אפילו עוד יותר את הרוטב עם אנשובי וזיתי קלמטה. שאריות אחרונות של קיץ על הצלחת![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (8 מנות):לניוקי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-2 כפות מלח גס, מניחים עליו את עגבניות השרי ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 100 מעלות לשעתיים. מניחים בצד. 2שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מלח גס, עוטפים כל אחד בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשעה. בודקים בעזרת סכין שתפוחי האדמה מוכנים מבפנים, מסירים את נייר הכסף ומקלפים אותם בעודם חמים (זהירות מכוויות). 3. מכניסים את התפודים המקולפים לקערה ומועכים אותם עם מועך פירה. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים. מוסיפים עוד ביצה, את הקמח (מתחילים עם כוס אחת), מעט מלח דק ופרמזן, ומערבבים (שוב, תפוחי האדמה עדיין חמים - אז בזהירות). מוסיפים עוד חצי כוס קמח ומערבבים בעדינות. מניחים בצד ל-5 דקות. 4מקמחים את משטח העבודה ומתחילים להכין את הניוקי: לוקחים חלק מהבצק, מגלגלים אותו לכדור ואותו מגלגלים לצורת נחש דק. חותכים מהנחש פיסות ניוקי בגודל 2-3 ס"מ ומניחים אותם על תבנית מקומחת, כדי שלא ידבקו אחד לשני. עושים כך לכל הבצק. 5מרתיחים מים בסיר גדול. 6מכניסים לסיר עם המים את הניוקי בנגלות - כל פעם קצת. הניוקי מוכנים ברגע שהם צפים למעלה. 7במקביל עוברים לרוטב: מקפיצים במחבת את השום ל- 3-5 שניות. מוסיפים את עגבניות השרי המיובשות מהתנור, מלח וכמה עלי מרווה. מוסיפים את הניוקי המוכנים והמסוננים ומקפיצים כ-2-3 דקות. מוסיפים את המוצרלה למחבת ומגישים. * לי הספיקה כוס וחצי של קמח. עדיף לא להתפתות לשים שתי כוסות שלמות של קמח כי אז הניוקי יצאו מאוד דחוסים. * לרוטב אפשר להוסיף גם אנשובי וזיתי קלמטה, למי שאוהב. >> בשבוע שעבר הכנו סלט מירקות צלויים>> המקום החדש של ויקי ג'אן ממאסטר שף![]() | מלח הארץ משיקה |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |