אוכל
אוכל

עוגיות חמאה שוקולד מריר

מה שהופך את העוגיות האלה לשוות במיוחד זה לא רק האגוזים והקישוט השוקולדי - אלא גם הנגיעה של המלח, שהיא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לקינוח מתוק

|mako אוכל| פורסם13:38
עוגיות חמאה שוקולד מריר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.461reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • כף מלח גס
  • 80 גרם אגוזי פקאן
  • 80 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 300 גרם קמח לבן (2 כוסות ועוד 2 כפות)
  • כפית אבקת אפייה
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לשוקולד המומס:

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • כפית שמן

אופן ההכנה:

1מפזרים כף מלח גס בתבנית. מפזרים את האגוזים על המלח וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-8 דקות. מניחים את האגוזים בצד.

2מערבבים במעבד מזון עם וו גיטרה את אבקת הסוכר, החמאה, הקמח, אבקת האפייה, הביצה, תמצית הווניל והשוקולד במהירות נמוכה, עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים את האגוזים ומפעילים רק עד שהם נטמעים בבצק.

3מניחים את הבצק על ניילון נצמד, יוצרים ממנו צורת נקניק ומכניסים למקפיא למינימום שעתיים.

4מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את נקניק הבצק לעוגיות בעובי 3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5אופים 17-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

6בזמן שהעוגיות בתנור ממסים את השוקולד המריר בבן מארי או במיקרו 10 שניות בכל פעם. מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.

7מוציאים את העוגיות מהתנור ובעזרת כפית מזלפים בצורה חופשית שוקולד מומס מעל העוגיות. מניחים לצינון לשעה לפחות.

>> בשבוע שעבר הכנו סינטה צלויה על מצע של פולנטה

>> מאחורי הקלעים של פרשת טוטו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il