1צולים את החצילים: מפזרים את המלח הגס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים בשכבה אחת על המלח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וצולים כ-15 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לכ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות (בטורבו).
2חוצים את הבצק, ומניחים מחצית ממנו בתבנית אפייה מלבנית. מסדרים על הבצק שכבה של חצילים ומפזרים חצי מכמות הגבינות. מסדרים שכבה נוספת של חצילים ומפזרים את יתרת גבינות.
3מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים ויוצקים בתבנית.
4סוגרים את המאפה בבצק הנותר ותוחבים אותו בשוליים, כדי שיכסה היטב את החצילים. מכניסים לתנור החם לחצי שעה, עד שהמאפה זהוב.
>> בשבוע שעבר הכנו סינטה צלויה על מצע של פולנטה
>> מאחורי הקלעים של פרשת טוטו