אוכל
אוכל

מאפה בצק עלים וחצילים

קחו חצילים צלויים במלח, הוסיפו להם שמנת מתוקה וגבינות ואת כל זה טמנו בתוך מעטפת של בצק עלים. מה דעתכם על ארוחת הערב שסידרנו לכם?

|mako אוכל| פורסם10:32
מאפה בצק עלים וחצילים  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.48reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 2 חצילים, פרוסים
  • 2 כפות מלח גס
  • מעט שמן זית, למריחה
  • בצק עלים (קצת יותר מחצי חבילה)
  • 150 גרם גבינת קשקבל
  • 150 גרם גבינת פרמזן
  • 2 ביצים
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט אגוז מוסקט
  • חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1צולים את החצילים: מפזרים את המלח הגס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים בשכבה אחת על המלח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וצולים כ-15 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לכ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות (בטורבו).

2חוצים את הבצק, ומניחים מחצית ממנו בתבנית אפייה מלבנית. מסדרים על הבצק שכבה של חצילים ומפזרים חצי מכמות הגבינות. מסדרים שכבה נוספת של חצילים ומפזרים את יתרת גבינות.

3מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים ויוצקים בתבנית.

4סוגרים את המאפה בבצק הנותר ותוחבים אותו בשוליים, כדי שיכסה היטב את החצילים. מכניסים לתנור החם לחצי שעה, עד שהמאפה זהוב.

>> בשבוע שעבר הכנו סינטה צלויה על מצע של פולנטה

>> מאחורי הקלעים של פרשת טוטו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il