
חלה ממולאת לראש השנהאפילו אם אתם מארחים רק את עצמכם לארוחת החג השנה, עשו לעצמכם טובה ונסו את החלה הזאת, שהיא מנה ראשונה ותוספת ועיקרית - והכל במאפה אחד מושלם. רון יוחננוב עושה את זה שוב, ומארגן לנו - למרות הכל - חג שמח![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (ל-2 חלות):
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה). >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר. 3בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים. 4כשהבצל זהוב מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע. 5מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית ויעזור לעצב את החלות בלי שהמלית תתפורר). לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל יפה שלנו!|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל6מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (אחד לכל חלה), וכל אחד מהם מחלקים ל-3. מרדדים עבור כל חלה 3 רצועות, ממלאים אותן במחצית מכמות המילוי וסוגרים. קולעים חלה מ-3 הרצועות, וחוזרים על הפעולות עם החצי השני של הבצק ושל המלית (ראו בסרטון). 7מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות. 8מורחים את החלות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח. 9מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו) ואופים את החלות כ-30 דקות או עד הזהבה. פרוסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכלרון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב חג שמח! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |