אוכל
אוכל

חלה ממולאת לראש השנה

אפילו אם אתם מארחים רק את עצמכם לארוחת החג השנה, עשו לעצמכם טובה ונסו את החלה הזאת, שהיא מנה ראשונה ותוספת ועיקרית - והכל במאפה אחד מושלם. רון יוחננוב עושה את זה שוב, ומארגן לנו - למרות הכל - חג שמח

|mako אוכל| פורסם07:15
חלה ממולאת בשר טחון של רון יוחננוב (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.6161reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לבצק (ל-2 חלות):

  • 500 גרם קמח לבן מנופה
  • 3 כפות סוכר
  • כף שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר

למילוי:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, מקולפים וקצוצים דק
  • 50 גרם צנוברים (לא חובה)
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • מעט צ'ילי חריף
  • 500 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשלב עם בשר טלה ושומן כבש)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית בהרט או ראס אל חנות
  • מלח
  • פלפל שחור

לעיטור:

  • ביצה טרופה
  • שומשום ו/או קצח

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).

>> מתכונים לראש השנה

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.

3בינתיים מכינים את המילוי: מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את הצנוברים (אם רוצים), השום, הצ'ילי והתבלינים.

4כשהבצל זהוב מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים את הבשר עד שכולו מחליף צבע.

5מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים ומעבירים לקערה לצינון. כשהתערובת קרה מוסיפים את הבשר הטחון שהשארנו בצד (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית ויעזור לעצב את החלות בלי שהמלית תתפורר).

חלה ממולאת בשר טחון - לפני האפייהלפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכלחלה ממולאת בשר טחון - מוכנהיפה שלנו!|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

6מחלקים את הבצק ל-2 חלקים (אחד לכל חלה), וכל אחד מהם מחלקים ל-3. מרדדים עבור כל חלה 3 רצועות, ממלאים אותן במחצית מכמות המילוי וסוגרים. קולעים חלה מ-3 הרצועות, וחוזרים על הפעולות עם החצי השני של הבצק ושל המלית (ראו בסרטון).

7מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.

8מורחים את החלות בביצה ובוזקים שומשום ו/או קצח.

9מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון-תחתון או טורבו) ואופים את החלות כ-30 דקות או עד הזהבה.

חלה ממולאת בשר טחון - פרוסהפרוסה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

חג שמח!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il