אוכל
אוכל

צ'יפס מתנפח בטעמים

מי שחצה את גיל 20 מכיר אותו בתור הכתר של הפלאפל, אבל מה שהגיע פעם בתור צ'יפס מושלם ובודד שמתנוסס בראש הפיתה - יכול וצריך להגיע כצ'יפס הכי שווה בעולם, ובכמויות. חברים, זה הצ'יפס הכי מפנק שתכינו, בדוק

|mako אוכל| פורסם08:43
צ'יפס מתנפח בטעמים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.7945reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3-4 תפוחי אדמה
  • שמן לטיגון

לבלילה הבסיסית:

  • כוס קמח לבן רגיל
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ביצה
  • חצי כוס מים מוגזים (סודה) או מים
  • כפית מלח
  • פלפל שחור בנדיבות

לטעם שווארמה (צהוב):

  • כף תבלין שווארמה
  • חצי כפית כורכום

לטעם גריל עוף:

  • חצי כפית אבקת שום או שום גבישי
  • כף תבלין גריל עוף

לטעם שום שמיר:

  • חצי כפית אבקת שום או שום גבישי
  • כף שמיר יבש או חופן שמיר טרי קצוץ דק

אופן ההכנה:

1מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים דק דק בעזרת מנדולינה או סכין (אפשר גם עם קולפן).

2מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם סמיך ללא גושים. אם צריך אפשר להוסיף טיפונת נוזל (מים או סודה).

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

3מוסיפים את תערובת הטעם שבחרתם. אם אתם רוצים כמה טעמים - חלקו את הבלילה לקערות והפחיתו כמויות בהתאם.

4מחממים שמן בסיר עמוק. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים בשמן רותח עד הזהבה.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב,אם אתם עוד לא שם.

תגיות:צ'יפס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il