
שבלולי בולונזאם מאסתם בשבלולי הפיצה שנהוג להכין לילדים כשאין שום דבר אחר לארוחת ערב - בוודאי תשמחו לשמוע שנמצא להם יורש: שושני בצק שמרים עם רוטב בולונז, שגם אתם תשמחו (מאוד מאוד) לפגוש על הצלחת![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :לבצק:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מתחילים בהכנת הבצק: לשים את כל המרכיבים במיקסר 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ונשאר מעט דביק בתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים בהדרגה. מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח כשעה בטמפרטורת החדש או לילה במקרר. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? לפני האפייה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל2מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומזהיבים מעט. מוסיפים את השום, הצ'ילי והתבלינים. 3כשהבצל מקבל צבע זהוב ויפה מוסיפים שלושה רבעים מכמות הבשר. מערבבים היטב ומפוררים תוך כדי טיגון עד שכל הבשר מחליף צבע. 4מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומעבירים לקערה להתקררות. כשהתערובת קרה מוסיפים לה את הבשר שהשארנו בצד. מערבבים (הבשר הלא מבושל "יקשור" את המלית וייסייע לכם לייצר שושנים מבלי שהמלית תתפרק בזמן המילוי). 5לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי כ-3 מ"מ, מפזרים את המילוי ומשטחים. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים לשושנים. חוזרים על הפעולות עם החלק השני של הבצק ומסדרים את השושנים על תבניות מרופדות נייר אפייה (אפשר על תבנית התנור או בשתי תבניות עגולות, כמו בתמונה). 6מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות. 7מחממים תנור ל-200 מעלות (חום עליון ותחתון או טורבו). 8מורחים את השושנים בביצה טרופה ואופים 30 דקות או עד הזהבה. מגישים חם.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב,אם אתם עוד לא שם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |