אוכל
אוכל

אותו בצק - לפחות 3 קינוחים שונים

לרון יוחננוב יש מתכון בסיס לבצק פריך לעוגיות, אוזני המן או אפילו טארטים. לא רק שזה סופר פשוט, לא צריך לקרר את הבצק לפני הרידוד ואפילו לא לקמח אותו. ועל הדרך גם פתרון לאוזני המן סוררות שנפתחות באפייה

|mako אוכל| פורסם07:00
אותו בצק - לפחות 3 קינוחים שונים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.6192reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 250 גרם קמח לבן רגיל
  • 50 גרם שקדים טחונים (קמח שקדים)
  • 50 גרם אבקת קורנפלור
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
  • ביצה
  • קורט מלח
  • כף תמצית וניל
  • 1-2 כפות חלב

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המצרכים, ומעבדים כמה שניות עד לקבלת בצק במרקם אחיד.

2מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומרדדים אותו בין 2 משטחי סיליקון או ניירות אפייה.

3מעבירים את הבצק (עם הסיליקון/נייר האפייה) למקפיא להתייצבות במשך חצי שעה.

4מוציאים את הבצק מהמקפיא, וקורצים ממנו עיגולים בגודל הרצוי.

קורצים בקלות אחרי התייצבות במקפיאקורצים בקלות אחרי התייצבות במקפיא|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

5את הבצק, בין אם אתם ממנו עוגיות/אוזני המן, יש לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 במשך 10-15 דקות או עד הזהבה.

* טיפ חשוב להכנת אוזני המן: מרחו ביצה מסביב למילוי ורק אז תסגרו את העיגול לצורה של אוזן המן. ככה תימנעו מאוזני המן שנפתחות בזמן האפייה!

הטיפ לאוזני המן שלא נפתחות - הברשההטיפ לאוזני המן שלא נפתחות - הברשה|צילום: רון יוחננוב, mako אוכלבצק פריך לאוזני המן או עוגיות. רק תבחרובצק פריך לאוזני המן או עוגיות. רק תבחרו|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il