מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

צלעות תירס

במסעדות כבר הבינו שמדובר בלהיט, אבל אתם יודעים מה? ממש לא צריך להיות שף בשביל להכין צלעות תירס בבית. רון יוחננוב ייקח אתכם לשם יד ביד, אתם רק תקצרו את המחמאות

|mako אוכל| פורסם07:30
צלעות תירס (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 קלחי תירס (לא מבושלים)
  • 2 כפות שמן
  • שן שום כתושה או מגוררת (אפשר להמיר בכפית אבקת שום)
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 4 כפות מיונז איכותי
  • כפית חרדל דיז'ון
  • מיץ מחצי לימון
  • כף חומץ
  • מלח
  • פלפל שחור

להגשה:

  • פטרוזיליה קצוצה
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בזהירות רבה חוצים את קלחי התירס לאורכם. חוצים כל אחד מהחצאים לאורך, לקבלת מעין צלעות (ראו בתמונה). מעבירים לתבנית.

ככה חותכים את התירס לצלעותככה חותכים את התירס לצלעות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3מערבבים את השמן והתבלינים בקערה.

4מברישים את התירס בשמן המתובל וצולים בתנור 20 דקות.

5מערבביםבקערהאת כל חומרי הרוטב.

6מורחים את הרוטב על התירס, מפזרים פטרוזיליה ופרמזן ומגישים.

צלעות תירס - תקריבהורסות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב,אם אתם עוד לא שם.

בתיאבון!

תגיות:תירס
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il