אוכל
אוכל

עוגיות מרוקאיות מזולפות

אנחנו מתים על עוגיות מרוקאיות, אלה שקוראים להן גם "עוגיות מכונה", ומהיום נכין רק את אלה של רון יוחננוב, עם טוויסט מעולה שעושה את החיים קלים: לא צריך מכונה או מטחנת בשר, פשוט משתמשים בצנתר ומזלפים

|mako אוכל| פורסם07:20
עוגיות מרוקאיות מזולפות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.5597reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם חמאה / נטורינה לגרסה פרווה - מומסת
  • חצי כוס סוכר למתיקות מאוזנת
  • רבע כוס שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (אולי תצטרכו טיפונת יותר - הסבר בהמשך)
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח לבן רגיל
  • כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • שלושת רבעי כוס של תוספת שאוהבים - (קוקוס / שומשום / חצי חצי)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.

3מורידים את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים את השמן, הונילי ומיץ התפוזים.

4שופכים פנימה את היבשים ומערבבים כ-2 דקות עד שמתקבל רך מאוד. אם צריך - אפשר להוסיף מעט מיץ תפוזים או שמן, עד לקבלת מרקם רך.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

5מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר (עדיף צנתר בינוני - העוגיות עוד תופחות באפייה), ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6אופים כ-20 דקות או עד הזהבה.

עוגיות מרוקאיות מזולפותפתאום החיים קלים. עוגיות מרוקאיות מזולפות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

שימו לב:

* לא חייבים מיקסר, אפשר פשוט לערבב בקערה את כל המרכיבים עד לקבל בצק רך.

* במידה ומכינים את העוגיות במטחנת בשר, אין צורך במרקם רך מידי.

* הזילוף: חשוב להשתמש בשקיות זילוף חזקות ואיכותיות. לא משנה סוג ועיצוב הצנתר - יוצא יפה בכל מצב.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג"מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב

בתאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il